UNIPO

klaudiakarolinka
2. dec 2024

Ahojte ,
obraciam sa na vás s prosbou o informácie týkajúce sa štúdia na Pedagogickej fakulte UNIPO , konkrétne v odbore Špeciálna pedagogika.

Som študentkou posledného ročníka strednej školy a momentálne zvažujem výber vysokej školy. Rada by som sa dozvedela viac o náročnosti štúdia na tomto odbore. Počula som, že sú súčasťou štúdia aj náročné matematické predmety resp. náročná matematika, a ďalším faktorom, ktorý ma trochu znepokojuje, je hudobná výchova, keďže nemám žiadne predchádzajúce základy v tejto oblasti.

Rada by som sa tiež informovala o náročnosti prípravy na rôzne „tvorivé činnosti“ v rámci štúdia, ako sú seminárne práce, prezentácie a podobne.

Bola by som vďačná za vaše skúsenosti a spätnú väzbu, ako aj za informácie, či je nevyhnutné si zakúpiť učebnice pre tento odbor alebo mi postačí prednášková časť.

Vopred ďakujem za odpoveď a vašu pomoc.

patus_2
3. dec 2024

@klaudiakarolinka ja konkrétne nemám špecku, ale pár rokov som bývala na internáte s 2 dievčatami, ktoré špecku študovali.
Akú strednú školu máš?
Čo sa týka matematiky, tak podľa mňa nebola ťažká. Bola tam didaktika matematiky, trochu obšírnejšie, ale inak nič špeciálne. Žiadne parcialne derivácie, limity ani integrály nečakaj.
Čo sa týka hudobnej, tak mali na izbe nástroje, gitaru a klavír, občas niečo hrali, ale stačili im základy.
Výtvarnú veľakrát dorabali, kreslili, maľovali, modelovali.
Štúdium takej priemernej náročnosti, nieje to brnkacka, učiť sa musis, ale nájdu sa aj oveľa ťažšie odbory.
Kľudne sa pytaj 🙂

klaudiakarolinka
autor
12. dec 2024

@patus_2 Ďakujem za odpoveď. Aktuálne dokončujem štvrtý ročník gymnázia, a keďže sme nemali predmety ako hudobná výchova ani základy, obávam sa toho, pretoža sama s tým skúsenosť nemám a môžem povedať, že asi ani základy .Okrem toho ma práca s deťmi veľmi baví.

lukbe
12. dec 2024

@klaudiakarolinka mohla si skúsiť ZUŠ, ale na to je už asi neskoro.