Uni Vienna

linda55555
1. jún 2024

Dobrý deň, študoval niekto na viedenskej univerzite medicínu alebo psychológiu? Ako prebiehajú prijímačky? Aká bola náročnosť štúdia? (pýtam sa kvôli nemčine) Ďakujem.

simsalabim
1. jún 2024

@linda55555 moj studoval na Uni Wien a Technische Uni, ale IT. K studiu musis mat nemcinu na urovni C1, prikladal certifikat. Na magisterskom stupni mal niektore prednasky v anglictine, alebo zmiesane, raz tak, raz tak, alebo slidy v anglictine, prednaska v nemcine.

vroni
1. jún 2024

@linda55555, dcerin priateľ sa hlásil na psychológiu. Žije tu, má C1 (je Francúz), komunikuje denno denne v nemčine a na jazykovej príprave pohorel na totalku. A o prijímačkách na medicínu kolujú legendy (do akej miery oprávnené, netuším, ale fakt je, že na medicínu je každý rok šialený natresk, miest pre cudzincov len pár a konkurencia Nemcov, ktorý majú jazykovú výhodu, je obrovská)

kiki68
1. jún 2024

@linda55555 moj muz medinu. On je Rakusan, takze nic extra nepredkladal. Dostal sa na prvy raz, prijimacky boli lahke, aspon podla neho. Viem, ze musel dorabat latinu. Robil tam aj doktorat potom. Kamos isiel z BA, z bilingual gympla na linguistiku pre exoticke jazyky a nemusel dokladat c1. Mal ekvivalent v podstate tym gymplom. Treba to skusit. Tiez Medina sa deli na rozne odbory.

kiki68
1. jún 2024

@simsalabim odborne prace moze pisat vsetky v anglictine. A zahranicni studenti to aj casto robia ( kamos uci ako docent na Uni Wien ), vraj si to mozu narokovat. Vsetky projekty musia byt v anglictine. Muz tiez ma vsetko, hoci je to z casti pod uni ( oni spolupracuju s med uni ) v anglictine. Ale tak vyskum je zriedka v nemcine.

simsalabim
1. jún 2024

@kiki68 som si ista, ze zalezi na konkretnej skole aj odbore. Projekty robieval vsetky v nemcine (lebo robili v time, tam nemalo vyznam spekulovat), testy v nemcine, zaverecnu pracu pisal v anglictine. Zrejme cim vyssi stupen, tym viac anglictiny.

kiki68
1. jún 2024

@simsalabim ano com vyssi level tym viac anglictiny. Moj chlap ma iba interne dokumenty v nemcine. Inak nic. Kamos ma v nemcine prednasky, Ale studenti mozu pisat prace v aj. On im vzdy hovori, ste tu Par rokov, tak sa aspon naucite nieco z akademickej nemciny. Hoci vraj je uroven pisania aj natives strasna, ze sa citi ako ucitelka u druhakov a opravuje hrubky 😂