Umelecké kurzy

katarina092
4. dec 2021

Ahojte,
chcem sa spytat, ci tu ma niekto vystudovanu VSVU, prip. kurz socharstva alebo malby..Podarilo sa Vam s tym nejako prerazit? Ake druhy zamestnani sa s tym daju robit?
Vdaka za odpovede

lucik194
5. dec 2021

robit na zus vytvarny odbor

bimbambom
5. dec 2021

@katarina092 môžeš robiť kurzy , myslím , že ak by si si urobila pedag. minimum ( normálne dva roky na VŠ) , môžeš učiť na škole výtvarnú , len musíš mať Mgr. , potom môžeš tvoriť a predávať , áno ešte zuš , prípadne centrum voľného času ....

0silvia0
5. dec 2021

@katarina092 tak vsvu a kurz malby/socharstva je dost rozdiel... ked mas skoncenu vsvu tak mozes ucit na strednych umeleckych skolach. S kurzom mozes ucit na zakladnych skolach, zus, ked mas k tomu patricne vzdelanie.
Alebo sa mozes zivit svojimi pracami, ak oslovia...

bimbambom
5. dec 2021

@0silvia0 ak mám dobré informácie s kurzom sa na ZŠ učiť nedá.

0silvia0
5. dec 2021

@bimbambom napisala som, ze mozes s kurzom ucit ked mas k tomu patricne vzdelanie, cize vystudovane ucitelstvo. Myslela som, ze som to napisala zrozumitelne.

bimbambom
5. dec 2021

Áno , napísala si to zrozumiteľne , dobre si si myslela . Avšak , ak vyštudujem príklad FF odbor mat - fyz a urobím si výtvarný kurz , nemôžem učiť VV nikde . Ak si urobím primárne vzdelávanie a kurz , nemôžem učiť napr na druhom stupni . Možno keď sú známosti , inak za bežných okolností nie .

0silvia0
5. dec 2021

@bimbambom myslela som to uplne jednoducho. Mam vztah k umeniu, absolvovala som kurz alebo zusku. Chcem raz ucit, tak si urobim vysku so zameranim ucitelstvo anj/sjl/atd s kombinaciou vytvarne umenie a ked vystudujem, mozem ucit.
Tie kombinacie, ktore spominas ty, mi teda vobec nenapadli.

katarina092
autor
6. dec 2021

A kurzy su teda v konecnom dosledku len pre zabavu? By ma zaujimalo ci sa niekomu podarilo z kurzov sa vypracovat na nieco vyssie, ze sa tym aj zivi? Som to napisala dost vseobecne, mna zaujima najviac odbor socharstvo alebo praca so sklom..

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarina092
autor
22. dec 2021

@roobett tak potom aj socha aj malba len ak sa studuje? Ako ja to ani neplanujem ako jediny sposob zarobku ale skor privyrabanie..

poopsie
22. dec 2021

Ty si tu tuším už minule písala 🙄ak máš talent netreba ti žiaden kurz.. Kúpiš si farbu plátno a predávaš... Ak nemáš talent, tak to potrvá kým niečo predáš... Jedná pani maľuje takých anjelov bez tváre... Niektoré sa za tým išli po toto... Podľa mňa hnus... Na to ti naozaj nič netreba... Len nápad, ktorým preraziš... Na čokoľvek ostatné je potrebné vzdelanie... Aj moja mama absolvovala hádam aj 20 cukraskych kurzov má certifikáty ale nemá maturitu ako cukrárka, nemôže byť szčo ako cukrárka

katarina092
autor
23. dec 2021

@poopsie Tak tomu nerozumiem preco by nemohla byt za to ze nema maturitu..ci to ozaj treba, nestaci sa to proste naucit...moj svagor robil kuchara v prestiznych restauraciach a nema absolutne ziadne kuch.vzdelanie

poopsie
23. dec 2021

@katarina092 szčo znamená samostatne zárobkovo činná osoba, takže nemôže mať vlastnú cukráreň na seba.. Buď si spraví SŠ alebo bude musieť niekomu platiť za to, že by pracovala pod jeho menom..

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
judar
Autor odpoveď zmazal
Zobraz