Používali ste niekto umelú inteligenciu na úpravu citovaného textu? Dá sa nejak obísť ten program, ktorý to vie identifikovať?
Aby sme si rozumeli, ja nechcem celú diplomovku dať napísať robotovi, len s pár odsekmi som v koncoch a netuším ako ich napísať aby dobre bolo.
Takže asi je to zbytočne aj skúšať
Preformulovať text urobíš sama lepšie. Neskúšala som pri diplomke, ale keď som sa zoznamovala s touto novinkou, tak mi občas napísala také bludy a scestné info, že som ju musela upozorniť na zlé info.....
Ja som to ešte ani neskúšala, len viem že je to teraz trend celkom tak ma napadlo, či by som si tým v určitých odsekoch nemohla pomôcť. A uz viem, že to ani nemá zmysel skúšať
Však to vyskúšaj s chatgtp. Keď to bude blbosť, tak to proste nepoužiješ. Ale je to po anglicky, čiže si musíš predložiť ten text a napísať mu tam, že preformuluj mi to inak napr.
To bude sranda, ked bude xyz rovnakych diplomoviek
@tenerifka prečo by bolo? Keď dá niekto napísať dp umelej inteligencii celu prejde to maximálne v škole ktorá aj bez toho produkuje nekvalitných študentov. Mne nejde o to urobiť niečo bez práce, to by som si tu diplomku dala vypracovať niekým iným, len ma napadlo to použiť ako pomôcku aby som nemusela pracne vyhľadávať xy synonym v každom odstavci.
Uplne spokojne pouzi, mne sa tato vecicka velmi paci, len opat, ludia ju musia pouzivat s rozumom, lebo ako vsetko, moze to byt dobry sluha, ale zly pan. Pouzivam, ked potrebujem sformulovat "omacky". Ja som pragmaticky clovek, dokazem povedat v dvoch vetach to, co niekto v 30-tich. Ale tato schopnost je obcas na prd, ked treba "naplnit strany", preto mi vzdy boli proti srsti zadania, ze seminarka na 25 stran a pod.. akoby forma bola nad obsah, to bohuzial skoly ucia.. Pretoze kvalita prace sa predsa nema merat na pocty stran. Takze, smelo do toho. Existuje potom nastroj, ktory ti text prerobi, aby nevyzeral, ze ho pisal robot. Ale ten som nikdy nepouzila, ja si to preformulujem vzdy sama. Fakty nenecham robit robota, pretoze to je presne ten kamen urazu, take bludy obcas vypoti, ze az. A problem je prave to, ze ludia su schopni "uverit" a tie bludy mnozit. Ale na omacky je uplny expert 😉
Čo znamená úprava citovaného textu, čo presne si pod tým predstavuješ? Nevieš ako to parafrázovať alebo?
Odpustím si poznámky o etike a odpoviem prakticky, s AI som sa celkom dosť hrala aj som ho skúšala použiť na preformulovanie nejakých viet do mailu atď a teda ak by si potrebovala spraviť referát na ZŠ, tak asi okej, ale s diplomkou, pri ktorej sa očakáva nejaká úroveň odbornosti a schopnosti sa vyjadrovať by som mu neverila ani omylom...