Ahojte! Nastúpila som tento rok do prvého ročníka na vysokej, ale ešte som zo samotnej školy nič nemala. Kvôli zdravotným komplikáciám, ktoré ma postihli som nútená prerušiť štúdium a začať zase od septembra. Ale potrebovala by som si zároveň aj zmeniť odbor, pretože medziodborový, ktorý som si pôvodne vybrala, by som ani po vyriešení týchto zdravotných problémov nezvládla a tak som sa dozvedela, že v takomto prípade treba ukončiť štúdium a podať na novo prihlášku. Ak je to zo zdravotných dôvodov, ako by to fungovalo s rodinnými prídavkami? Okrem toho dostávam aj sirotský dôchodok a zaujímalo by ma, či sa mi to za ten čas, čo nebudem študovať preruší alebo bude normálne pokračovať ak je to z tých zdravotných dôvodov?
Vopred ďakujem za odpovede.
ak si máš ukončiť štúdium a podať nanovo prihlášku, predpokladá sa, že obdobie medzi tým budeš nezamestnaná, na PN t.j. nebude z teba student, takze prides o pridavky, prispevky ako student. neviem ake mas problemy ale asi by som si nechala studium dokym sa bude dat poziadala o individualne vzdelavanie zo zdravotnych dovodov ak ti ho schvalia dokoncis si rocnik a potom mozes ist na iny odbor ak podas ziadost bud od zaciatku alebo ti mozno uznaju nejake predmety ak je podobny a mozes pokracovat rovno v 2r. je to na zvazenie co urobit a co je najjednoduchsie riesenie kedze mas plnu hlavu zdravotnych problemov (tot moj nazor)