Potrebujem radu ja už som tak trošku zúfalá neviem čo mám robiť … mám 20 rokov stále chodím na strednú a mám malé babo ročne … škola ma vždy bavila hlavne stredná nemala som problém ale teraz ja sa neviem sústrediť na učenie ani nič iné mám individuálny študijný plán učitelia chcú odomna to čo od spolužiakov ako keby ja som bola stále na tej hodine a prednáške …. Treba mi ukončiť tento rok a budúci rok maturita …. Viem že tento rok nedokončím sú tam dve predmety ktorým nechápem chyba mi ten výklad a som stratena v tom …. Moji rodičia aj svokrovci ma podporujú ale ja by som s tým najradšej skončila … mám výučný list …. Maturitu by som si chcela dokončiť neskôr aj keď malý bude vo škôlke alebo niekedy proste viem že mi ju treba mat ale ja sa teraz neviem na to sústrediť …. Čo mám robiť
Nemám problém chodiť do školy ale je to hodinová vzdialenosť a maleho ma aj nemá kto strážiť sú dni kedy áno a sú dni kedy nie a vtedy keď ako tak moja škola je na výlete alebo na exkurzii proste karma … naozaj ma to nebaví teraz riešiť ale môj partner mi nechce dovoliť ukončiť ju …
Nevzdávaj to, predmety ti stačí ukončiť na 4 aby si spravila ročník, to musíš dať keď sa zatneš. Každý deň si vynahraď čas kedy si budeš aspoň čítať poznámky, vtedy bude strážiť otec dieťaťa.
@laura__ partner je rozumnejsi ako ty, počúvaj ho. V dnešnom svete maturitu potrebuješ ako soľ. Je to fakt úplne minimum a úprimne je to tak nastavene, že to spraví aj najväčší tupec (nič v zlom). Proste cez tu maturitu ťa učitelia prehodia, ak sa aspoň trosku snažíš. Teraz to nevzdavaj, neskôr to bude len horšie a horšie - malý nástupu do školky, ty do prace, starostlivosť o domácnosť a dieťa, kedy chceš chodiť potom do školy?? Čiže teraz máš fakt najlepší čas to cele zvládnuť, len sa treba trosku naštartovať. Podpory máš viac ako dosť a podmienky vzhľadom na situácia tiež fajn.
@thirstymonk to snad nemyslis vazne. Je pravda ze v dnesnej dobe sa vedia mat kralovsky aj manualne zrucni ale napisat ze vzdelanie nic neznamena? No jasne, potom sa nedivme nad stavom tejto krajiny. Vzdelanie je k nicomu, ruza pre nevestu je rekordne najsledovanejsi program…. Amen
@really8 No vidiš a koľko vysokoškolakov pozera prave ružu pre nevestu? Ja mam len gymnazium s maturitou a nepozeram TV vôbec nemam na take kraviny čas... Vzdelanie dnes nič neznamena. Že sa niekomu kvoli titulom nevojde meno na schranku, ešte neznamena, že to je duševne vyspely a moralny človek. A naopak - debko, čo ledva skončil ZDŠku môže byť ukážkou duševnej vyspelosti a mentality. Len prote pochopil, že škola mu nič nezaručí. Lebo dnes ti nič nič nezaručí (fajny slovný zvrat ne?)
Pokiaľ chce autorka napr. vyrábať šperky a má k tomu výučný list a následne ich predávať a zarábať 10 tisíc mesačne výrobou šperkov, naozaj jej maturitu netreba. Živnosť aj SROčka sa dá založiť aj bez maturity. A na TPP pracujú len ľudia, ktorí sami v živote nič dokázať nechcú (netvrdím, že sú hneď horší, len proste nemajú prioritu robiť na seba, radšej budú robiť na šéfové BMWčko). Každý je dajaký. Tvrdiť, že bez maturity zomrie od hladu je lož roka 2024. V dnešnej dobe sú možnosti aké nikdy neboli, čiže je len na nás, či budeme hľadať výhovorky (môžem byť len upratovačka, lebo nemám maturitu), alebo budeme hľadať spôsoby (online zarábanie, affil, dropshipping, copywritting, programovanie, grafika, hand-made, vzdelávanie, kurzy, realiťáctvo... všetko toto sa dá robiť z domu a nikto sa nikdy nebude pýtať, či máš maturitu)
@thirstymonk boze strasne si sa opustil. Normalne som si musela dat v polke pauzu inak by som to ani nedocitala do konca.
@really8 Ja som sa neopustil. Mne je to šuma fuk. Ty keď chceš, pokojne si študuj celý život aj univerzitu tretieho veku. Potom sa môžeme smiať :D
@thirstymonk na com sa chces smiat? Na tom ze niekto studuje? Daj este nieco.
@thirstymonk ohľadom programovania sa musím ozvať, nie je to také ľahké, samozrejme dá sa to naučiť, ale vyžaduje to dosť času a sústredenia, čo si pri malom dieťati neviem predstaviť.
U nas vsetky zivotopisy, kde uchadzac nema ani len maturitu, idu rovno do skartu.
Reci, ze vzdelanie nie je dolezite, nepocuvaj, to su blbosti. Nikto ta nenuti ist studovat VS, ale ta maturita je ozaj potrebna, bola by skoda ju nemat.
urcite to nevzdavaj
ak ta podporuju rodicia tak sa dohodni nech ti prispeju na doucovanie z tych predmetov co nedavas svokrovci v lete postrazia dieta a ty sa uc a mozes ist na komiosionalky proste sa zatni mas dieta dorob si maturitu kvoli nemu jeho buducnosti co chces cely zivot zachody umyvat ?
@laura__ Tak dnes už je našťastie preč tá doba, kedy vzdelanie niečo znamená. Inými slovami - ak si vieš zabezpečiť príjem nejakým vhodným spôsobom (čiže nie drogy ani prostitúcia), ale napr. si vyučená .. ja neviem.. .kaderníčka? Tak to, či máš maturitu, alebo nemáš, nikdy nikoho zaujímať nebude. Rob si proste na svojom piesočku, zarábaj a na školu kašli.
Ak to nie je to, čo chceš a radšej chceš byť predávačka v coop jednote, proste mať TPP a zamestnávateľa a pod. tak vtedy tá maturita sa dosť "pridá"...