UCM nemčina v odbornej komunikácii - skúsenosti

monnmonn
20. feb 2021

Ahojte. Práve som si poslala prihlášku na UCM odbor NJok, chcela som sa spýtať či tu náhodou nemá niekto skúsenosti s touto univerzitou, najlepšie s týmto odborom. Zaujíma ma najmä náročnosť, budem študovať externe tak som chcela vedieť, či sa to dá zvládať popri práci. Zaujímal by ma aj prístup profesorov. Ďakujem za akúkoľvek radu. 🙂

saimaa
24. feb 2021

zistila si niečo?

monnmonn
autor
24. feb 2021

@saimaa iba toľko že sú tam vraj dobrí profesori, že pre väčšinu sa to zvládať dá, a že na to aby sa otvoril program externe samozrejme treba dostatočný počet uchádzačov( a ak nebude tak ti ponúknu individuálny plán.) Chystáš sa?

saimaa
25. feb 2021

tento rok nie, ale uz som pozerala do buducna nieco...ja mam iba statnicu, a ine formalne vzdelanie nemam, preto...

monnmonn
autor
25. feb 2021

@saimaa ja som na Tom presne tak isto 🙂

monnmonn
autor
25. feb 2021

@saimaa ak sa to teda otvorí a podarí sa mi tam dostať dám vedieť 🙂)

sskvarenina
16. mar 2021

Ahoj aj ja sa tam chystam podat prihlasku na externe studium

monnmonn
autor
18. mar 2021

@sskvarenina písala som do súkromnej správy 🙂)

sindusa1
17. jún 2021

Ahoj dievčatá, už máte nejaké bližšie info k štúdiu NJaKvOK? Tiež sa chystám podať si prihlášku na externé štúdium.

monnmonn
autor
17. jún 2021

@sindusa1
@sindusa1 Ahojjj, vieš čo, bližšie info konkrétne k samotnému štúdiu ani nie, mne len raz jedna slečna písala, že sú tam väčšinou fajn profesori, viac neviem, ale my sme sa už rovno prihlásili a 30.teho ideme na zápis 😀

sindusa1
17. jún 2021

@monnmonn Pozerala som, že predĺžili prijímacie konanie do 30.6., tak to chcem využiť. Aj keď teda moja momentálna znalosť nemčiny je "niet sa čím chváliť". 🙄

sindusa1
17. jún 2021

@monnmonn Preto ma zaujímalo nejaké bližšie info. Stupeň znalosti, či sa študuje len cez víkendy a pod.

monnmonn
autor
17. jún 2021

@sindusa1
@sindusa1 stupeň znalosti som niekde čítala že by si mala mať buď B1 alebo B2 už si nie som istá, prijímacie skúšky sa nerobia, stačí vysvedčko poslať, študuje sa len cez víkendy, pozerala som minuloročný rozvrh chodilo sa v soboty na celý deň, semester začal v októbri trval do decembra a potom bolo skúškové, a ďalší semester zas od februára tuším 🙂 môžeš mi inak kľudne napísať aj do súkromnej správy ak ťa čokoľvek zaujíma 🙂

saimaa
23. okt 2022

Tak ako, ako sa vam,dievcata studuje?