Učiteľstvo histórie v kombinácii UKF

inductedpine176
1. okt 2024

Ahojte, chcel by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti so štúdiom učiteľstva histórie v kombinácii na UKF v Nitre. Mohli by ste mi, prosím, priblížiť, ako to tam prebieha a aké máte skúsenosti so samotným štúdiom? Vďaka!

hnedovlaska1234
1. okt 2024

v kombinácii s akým predmetom si chceš dať históriu?😄 ja síce históriu nemám, ale študujem tiež učiteľstvo na tejto škole

inductedpine176
autor
6. okt 2024

@hnedovlaska1234 Ahoj , rozmýšľal som nad geografiou , alebo telesnou výchovou

hnedovlaska1234
6. okt 2024

@inductedpine176 hmm to neviem, ktorá kombinácia by bola lepšia😄 každopádne…na ukf si vieš dať akúkoľvek kombináciu. Akurát sa mi zdá, že ak by si išiel študovať telesnú, tak by si patril aj pod pedagogickú fakultu, kedže história patrí pod filozofickú.

inductedpine176
autor
6. okt 2024

@hnedovlaska1234 Dobre , ďakujem ti pekne za info. A ešte som sa chcel spýtať ako to zvládaš , resp. Či je učiva veľa s učením (aj keď máš iné predmety). Ja som bol rok na FBI (bezp. Manažment ) vŽiline a bolo toho dosť. Následne som z tadiaľ odišiel pretože ma to prestalo baviť a napĺňať.

hnedovlaska1234
6. okt 2024

@inductedpine176 tak záleží….lebo ja mám napríklad slovenský jazyk a literatúru a občiansku náuku. Prvý ročník podľa mňa v pohode. Zvládla som. Učiť sa, samozrejme, treba😄 Myslím si však, že ten prvý ročník bol ešte celkom taký ľahký. Teraz ako začal druhý ročník….zrazu kopec čítania, seminárok, atď. Teraz je toho veľa😂 Neviem ti povedať, že ako je to s náročnosťou iných predmetov (napr. tej histórie). Slovenčina je ale celkom náročná.