Študoval to tu niekto? Nakoniec som sa rozhodol ísť na učiteľstvo angličtiny lebo tá ma nesmierne baví. Ale neviem aký predmet k tomu mám dohodiť. Rozhodujem sa medzi pedagogickou v Nitre a v Prešove.
Taktiež som dosť zažratý do umenia a myslím si že celkom dobre kreslím. Napadlo ma ísť ešte na učiteľstvo výtvarnej, ale potom som si tiež všimol estetiku ako predmet. Zaujíma ma aké predmety sa s tým dajú učiť a či to má vôbec uplatnenie ako učiteľský smer. Nedarí sa mi na to nájsť odpovedi online tak píšem tu.
Má niekto tu s tým skúsenosti?
@sabbi005 Zober si k angličtine radšej výtvarnú, z hľadiska uplatnenia v školstve a z praktického hľadiska je to určite výhodnejšie, výtvarná sa učí na všetkých základných školách, estetika (takmer) nikde... ale zas celkovo, ak by si bol špička, aj s estetikou sa dá uplatniť, len v iných oblastiach, ako je školstvo
len k tej estetike - do velkej miery je to filozoficky smer, mnohi si ju vsak zamienaju s dejinami umenia. Pozri si pripadne zoznam prednasok, ci ta taketo zameranie studia oslovi, Praktickejsie sa uchytis v skole s tou vytvarnou vychovou, ale na druhej strane si myslim, ze kludne by ta v skole zamestnali aj s tou estetikou a ucil by si (aj) vytvarnu.
@bilberryday s estetikou kludne aj v statnych instituciach, kulturnych zariadeniach, galeriach - nie je to uplne zbytocne studium ;) ale idealne do kombinacie s niecim tazsim.
@hradnapani Mňa skôr zaujíma na akých školách s tým môžem vyučovať a aké predmety keďže je to *učiteľstvo* estetiky. Ale ďakujem.