Učiteľstvo

miculienka11
2. apr 2024

Ahojte maminy, prosím Vás, vyštudovala som na žilinskej univerzite cestnú dopravu, som len Bc. Teraz som mamina dvoch detí a rada by som si urobila učiteľstvo MŠ alebo ZŠ 1. stupeň. Potrebujem ísť študovať pedagogiku alebo mi stačí pedagogické minimum? Ak áno, viete aj kde sa to študuje? Ďakujem pekne

zuju2
2. apr 2024

Určite uciteľstvo.

luliu
2. apr 2024

@miculienka11 určite ti nestačí pedagogické minimum z cestnej dopravy, keď chces učiť na ZŠ či MS. Nechápem ako ti to vôbec mohlo napadnúť + si len Bc. teda nemáš ukončené vysokoškolské vzdelanie 2 stupeň

skolara
2. apr 2024

predškolská a elementárna pedagogika

michaela329
2. apr 2024

@miculienka11 minimálne Bc. predškolská a elementárna ped.

klariska1
2. apr 2024

Samozrejme, že musíš vyštudovať učiteľstvo. Cestná doprava a učiteľstvo MŠ/ZŠ sú dva diametrálne odlišné odbory. Čiže bude potrebné vyštudovať primárnu a predprimárnu pedagogiku na pedagogickej fakulte. Pedagogické minimum, inými slovami doplnkové pedagogické štúdium, platí len vtedy, ak by si išla učiť predmety, z ktorých máš štátnicu, ale nemáš pedagogické vzdelanie, aby si mohla/vedela učiť -tak vtedy stačí si dorobiť si pg minimum. Keďže však chceš učiť úplne iný odbor, ako si vyštudovala, tak tento odbor treba od začiatku vyštudovať. V MŠ asi stačí len Bc stupeň pedagogického štúdia, ale na prvý stupeň ZŠ riadne Mgr. štúdium.

sella38
2. apr 2024

Mozes si urobit dvojrocnu nadstavbu (stredna skola) pre MS. Ale tam treba ratat s nizsim platom ako keby si mala VS. Pre 1. stupen musis vystudovat VS.

letfenixa
2. apr 2024

@miculienka11 vyučovať s ped.minimom môžeš, ak máš VŠ 2.stupňa a môžeš vyučovať štátnicove predmety.

nikaeli
2. apr 2024

Opýtam sa ťa inak - ty ako matka by si bola spokojná, keby tvoje deti učila čítať a písať učiteľka s vyštudovanou cestnou dopravou? v dnešnej dobe, kedy sa do bežnej ZŠ pretláča čoraz viac detí s rôznymi diagnózami? prezri pár diskusií, kde sa mamičky sťažujú na učiteľky už v škôlke, ako nevedia pracovať s deťmi s ADHD, s NKS, či s PAS. Za mňa určite riadne pg vzdelanie, aspoň Bc. - či už predškolskú pedagogiku alebo špecku, alebo 1.-4., ak chceš učiť v škole. Dovtedy môžeš skúsiť prácu pedagogického asistenta. Aspoň získaš pohľad, ako to tam beží.

miculienka11
autor
2. apr 2024

Iba toľko k tomu, nevyznám sa do toho a poradili mi to práve dve učiteľky. Ze mne by to malo stačiť. Ale skôr ako dma niekam prihlášku si to chcem overiť. Nemám sa kde s kým poradiť, preto sa pýtam tuná. Tak mi to mohlo napadnúť.

miculienka11
autor
2. apr 2024

@nikaeli áno mne bol poradný aj ten asistent, toho môžem vykonávať popri štúdiu?

lenka2232
2. apr 2024

Toto milujem,ked niekto nema o ucitelstve/skolstve ani sajnu,ale trepe sa tam..to uz by mohol ucit hocikto..

zuzanockamt
2. apr 2024

@lenka2232 Áno, a zázračne všetky osvieti práve na MD/RD, že chcú skončiť v školstve. A všetky si chcú urobiť len nejaké minimum a šup ju tam za katedru 🤦 Ja mám pocit, že kým mi pôjde najmladšie dieťa do školy, tak budem riešiť homeschooling, lebo sa obávam toho, čo za výkvety bude mať v škole.

nikaeli
2. apr 2024

@miculienka11 áno môžeš 😉 mám viacero kolegýň, ktoré začali ako asistentky a zároveň študovali pedagogiku. Dnes sú už učiteľky.