Ubytovanie pre vysokoškoláka - internát verzus podnájom

salamistka
16. sep 2021

Ahojte, zaujímalo by ma, kde boli ubytovaní vaši vysokoškoláci počas štúdií na VŠ, či je lepšie bývať na internáte alebo si nájsť podnájom, aké sú pre a proti, čo sa najviac u vás osvedčilo...ďakujem

sweet20
16. sep 2021

@salamistka internat je hlavne ovela lacnejsi ale nevies akych dostanes spolubyvajucich ked sa s niekym nedohodnes , ze chces byt tam s kamoskami napr. takze nemas take sukromie a pohodu.. (ja byvam na intraku lebo sme tam s priatelom)

sweet20
16. sep 2021

@salamistka napr. ja som teraz dostala ukrajinky .. takze asi sa budem stahovat ku slovenkam

jankalukasova
16. sep 2021

Všetko má svoje pre a proti. Intraky bývajú niekedy fakt v dezolátnom stave, človek nevie koho dostane na izbu, zato cena je nízka a v neposlednom rade je študent v centre diania. Na intraky má spolužiakov, starších študentov. Spoznajú sa, môžu si pomáhať s učením, starší často posunú poznámky, poradia nejakú tú otázku zo skúšky z minulého roka...
Na privátne je pohodička a kľud, väčšinou pekne ubytko ale nie sú tam spolužiaci.

lulu0123
16. sep 2021

Internat je lacnejsi a mas tam spoluziakov,ked nieco treba vsetko do skoly zozenies.Chodbovice,izbovice.Dobre vztahy a vela znamych sa zide aj neskor v kariere.Urcite by som skusila internat a keby bolo nieco zle,podnajom sa da riesit hocikedy.

hefo
16. sep 2021

Bez internátu to podľa mňa nie je ten pravý študentský život 🙂

salamistka
autor
16. sep 2021

ešte by ma zaujímalo, že za internátnu izbu koľko sa zhruba platí? stravovanie máte zabezpečené?

lulu0123
16. sep 2021

My sme na internate mali jedalen,ktora fungovala kazdy den cez obed a bufet cely den.
Platilo sa malo.Ale uz neviem presne kolko a bolo to aj davno.Cca 60 eur to tusim bolo.

mogaa
16. sep 2021

@salamistka cena záleží od toho na aký intrák ideš....stravu si platíš zvlášť.....výhoda intráku je cena, výhoda prenájmu - súkromie

sweet20
16. sep 2021

@salamistka ja mam v kosiciach nadhernu novu izbu a platim 80

maggie1978
16. sep 2021

Tak cenovo je to veľký rozdiel, dcéra bola na intraku kde platila 50 eur mesačne, teraz býva s priateľom, tiež študentom na priváte a platia za izbu 170 eur za mesiac každý(Bratislava).

ankaanka1977
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
salamistka
autor
17. sep 2021

@ankaanka1977 ďakujem 🙂