Ahojte, zaujímalo by ma, kde boli ubytovaní vaši vysokoškoláci počas štúdií na VŠ, či je lepšie bývať na internáte alebo si nájsť podnájom, aké sú pre a proti, čo sa najviac u vás osvedčilo...ďakujem
@salamistka napr. ja som teraz dostala ukrajinky .. takze asi sa budem stahovat ku slovenkam
Všetko má svoje pre a proti. Intraky bývajú niekedy fakt v dezolátnom stave, človek nevie koho dostane na izbu, zato cena je nízka a v neposlednom rade je študent v centre diania. Na intraky má spolužiakov, starších študentov. Spoznajú sa, môžu si pomáhať s učením, starší často posunú poznámky, poradia nejakú tú otázku zo skúšky z minulého roka...
Na privátne je pohodička a kľud, väčšinou pekne ubytko ale nie sú tam spolužiaci.
Internat je lacnejsi a mas tam spoluziakov,ked nieco treba vsetko do skoly zozenies.Chodbovice,izbovice.Dobre vztahy a vela znamych sa zide aj neskor v kariere.Urcite by som skusila internat a keby bolo nieco zle,podnajom sa da riesit hocikedy.
Bez internátu to podľa mňa nie je ten pravý študentský život 🙂
ešte by ma zaujímalo, že za internátnu izbu koľko sa zhruba platí? stravovanie máte zabezpečené?
My sme na internate mali jedalen,ktora fungovala kazdy den cez obed a bufet cely den.
Platilo sa malo.Ale uz neviem presne kolko a bolo to aj davno.Cca 60 eur to tusim bolo.
@salamistka cena záleží od toho na aký intrák ideš....stravu si platíš zvlášť.....výhoda intráku je cena, výhoda prenájmu - súkromie
@salamistka ja mam v kosiciach nadhernu novu izbu a platim 80
Tak cenovo je to veľký rozdiel, dcéra bola na intraku kde platila 50 eur mesačne, teraz býva s priateľom, tiež študentom na priváte a platia za izbu 170 eur za mesiac každý(Bratislava).
@ankaanka1977 ďakujem 🙂
@salamistka internat je hlavne ovela lacnejsi ale nevies akych dostanes spolubyvajucich ked sa s niekym nedohodnes , ze chces byt tam s kamoskami napr. takze nemas take sukromie a pohodu.. (ja byvam na intraku lebo sme tam s priatelom)