Ahojte, takto krásne sa idem semto stažovať. Som študentkou na vysokej škole, prvý ročník… tá škola je pre mna peklo.. nedokazem sa sustredit na hodinach pretoze k nej mam neskutocny odpor… neznasam ju tak strasne velmi a seba tiez za to, ze som bola taka sprosta a sla som tam… skola mi pride narocna, aj ked podla velkej vacsiny nie je, mozno preto lebo ich to baví. Nedokazem prekusit to, ze je to nieco co ma vobec nelaka robit v buducnosti… a pri tom mi o tej skole boli hovorene same chvály… takze mám v plane podat prihlasku na inú skolu (kde su potrebne talentove skusky) nebudem mat s nimi problém, ale strach ze ma tam nevezmú je velky… potrebujem sa tam dostat inak budem musiet trpiet tie 3x roky niekde xy kilometrov od domova a navyse na skole ktora je pre mna stratou casu…navyse teraz som dostala prilezitost pracovat vo firme ako 3d grafik… som neskutocne na nervy z toho mam pocit ze na to nemam a ze odomna budu ocakavat neskutocne narocne veci a nakoniec ma aj tak vyhodia… mam problem pozerat chat konverzacie mojich kolegov a sefa lebo sa bojim dalsej prace z ktorej budem neskutocne stresovat… ked som neplakala dnes zo stresu asi 5x tak ani raz…. Neviem na co sa mam sustredit ci na skolu a zadania co mám robit ci sa mam pripravovat na talentovky alebo mam davat prve miesto práci ktora je zatial remote… zaroven som znechutena a vystresovana z kazdej moznosti…. Najradsej by som sekla s tou pracou a nejako presla prvym semestrom na skole… a ptm podla toho ci ma zoberu alebo nie (vo februari by som mala mat vysledky) uvidim ci budem pokracovat alebo sa v ten den zbalím a pojdem domov pretoze sa mi neoplati tam ostat ked budem vediet ze v septembri prestupujem… pls baby potrebujem pomoc… slova utechy … prefackanie alebo nieco..
No ked to tak citam tak uf dievca daj si fakt nieco na ukludnenie... nechces studovat na tejto skole, tak zober tu pracu a prihlas sa na inu skolu... co bude/nebude uvidis potom...nie si prva ani posledna, ktorej studium nesadlo... "dobra skola" je vzdy len taka dobra, do akej miery ta tie veci bavia...
Hlavne klud.. s touto skolou, ku ktorej citis ten velky odpor, skonci hned, prestan tam chodit, vies si predstavit, ze s takym odporom tam budes este 3 roky? Ked to ani nechceš v budúcnosti robit? Naco? Pripravuj sa na prijimacky a pracuj, ale nestresuj sa v praci, nikde nie je nepisane, ze tam budes musiet zostat.. pracu mozes zmenit
A prečo tam chodíš keď máš odpor? Skonci a venuj sa robote a prijimackam. A inak, ja vysokú školu nemám, som za to niečo menej ako ostatný?
@monca34 Nebudes ani prva, ani posledna, co skonci po prvom (alebo pocas) semestri. Ak ta skola nebavi, mas k nej odpor, tak je zbytocne tam chodit, navyse mas z toho stres. Pises, ze aj z prace mas stres. Tak si najdi brigadu, ktora nebude nad Tvoje sily a pripravuj sa na tie talentovky. Ak ta nezoberu, tak ani to nie je ziadna tragedia, nie kazdy musi mat VS, da sa prezit spokojny zivot aj bez.
Ufff, nie si moja staršia dcéra ? 😂 Tiež si po čase uvedomila, že odbor, ktorý si vybrala ju nenapĺňa... skončila hneď v prvom ročníku. Podala si prihlášku na iný odbor, popri štúdiu brigáduje, koľko sa jej popri štúdiu dá.... Ak máš podporu u rodičov, tak to zvládneš.. Určite neštuduj niečo, čo Ťa nebaví a nenapĺňa... ja VŠ nemám, a žijem i bez titulu... dokonca v jednej práci už 25 rokov so 7 ročnou prestávkou pri 3 deťoch... Veľa šťastia....
ja som isla na VS po 16 rokoch od skoncenia gympla.....teraz si to uzivam, som prvacka externe na VS, hoci mam doma 3 skolopovinne deti, domacnost a pracu.....teraz sa aj ja "trapim" s matikou, ale ked mam podporu, neriesim, ze by som to nedala 😉
Poznala som dosť veľa študentov, ktorí chceli v prvom ročníku VŠ nechať, ale to by sa dalo lepšie posúdiť aká je to škola, lebo niektoré umelecké školy tiež nie sú jednoduché a aj uplatnenie z nich sa hľadá ťažko. Dá sa aj pracovať, ale aj tam treba plniť úlohy, ktoré vyžadujú. Ale treba byť pokojnejší, ak sa nebude dať, tak môže nechať aj VŠ, aj prácu a robiť to, čo zvládne.
Tvoj problem nie je skola ale tvoj postoj. Zobrala si si toho vela na plecia a nedala si si priestor na to aby si si zvykla na nove prostredie, novych ludi, novu skolu, tak ta vsetko stresuje. Za mna by si sa mala ukludnit a zacat brat svoj zivot troska vazne. Napis si zoznam veci ktore musis urobit do prace, do skoly, sukromne. Rozdel si ucenie na talentovky, do terajsej skoly, do prace a daj si nejaky cas na oddych a hlavne neprocrastinuj. Potrebujes si v tom najst system. Nehadz vsetko do kosa hned, to ze si myslis ze ta v praci vyhodia je sprostost. Pretoze ak aj ano tak to bude minimalne skusenost a budes vediet co ocakavat do buducna. V kazdej praci kde ludia robia spolu na produkte chcu aby bol uspesny, ked nestihas a nevies povedz to svojim kolegom, team leadovi niekomu, aby ti toho dal na zaciatok menej. Hlavne nebud ticho a nestresuj sa sama doma pretoze si to len zhorsis, nebudes nic stihat a dopadne to zbytocne zle. Pekne za ozvi. Ak nechces chodit do skoly tak nechod a pracuj a popritom sa uc na talentovky. Ak chces dat tejto skole sancu tak to ber vazne aspon kym nebudes vediet ake su vysledky z novej skoly. Ano zivot niekedy nie je iba sranda a teraz si odkazana sama na seba ale ak sa z tohoto poucis ver mi ze do buducna budes zvladat veci omnoho lepsie.
@monca34 nemusis trpiet, mozes odist, aj hned... mne skor prides prestresovana, vsetkeho sa bojis... si mlada, ked risknes nieco a vykasles na to co ta nebvi, zacnes robit nieco co ta bavi, nepochodis.. proste sa pozbieras a skusis nieco ine. AK mas taketo paniky zo vsetkeho, tak skus psychologa. Lebo ja verim tomu, ze to nie je normalne.... Ty sa musi rozhodnut co chces/nechces a prestat pocuvat, kto ti co povedal, co je a co nie je tazke... pre niekoho aj medicina je lahka, ak ho to bavi.
@nelca84 vysoka skola nieje povinna ale pre mna je to lepsie aj z hladiska titulu studenta a aj z hladiska toho ze by som chcela ucit v budúcnosti (dost neskoro som si to ale uvedomila) a na to potrebujem skolu konkrétne titul… spravila som zlé rozhodnutie a isla som na skolu ktoru by som povedala chceli viacej ucitelia a spoluIaci ako ja ale nechala som sa prehovorit a teraz toho lutujem…Som na UCM v Trnave ale mam v plane prestupit do Kosic na TUKE… fakulta umení.. tak dufam ze sa mi podarí.. a po vysokej teda smer pedagogicke minimum😅
@simca06022011 psychologa som skusila😅 humorny zazitok… povedal ze na vsetko co ma trapi mam odpoved a viem co potrebujem robit preto nevidel dovod na to sa stretavat… lebo mi nemal co povedat k tomu😂 tak sme sa zhodli na tom ze si nezavezne napiseme ak nieco..
@monca34 ja som tak prvú vš nechala a tu som 🤷♀️ skúšky som síce porobila ale predstava ďalších rokov v tom meste a na tej škole mi spôsobovala priam fyzickú nevoľnosť.
Rok som pracovala a od nového školského roka som šla na školu, ktorú som normálne dorobila, hoci to tiež bol poriadny záhul ale proste ma to bavilo.
Školu nechaj, daj si pracovný rok, utriediš si myšlienky, pripravíš sa na prijímačky a o rok normálne začneš od znova.
A hlavne sa ukľudni, nejde o život 🤦♀️
Rob nieco na ukludnenie. Ber nieco na ukludnene. Ale skoro ako keby som seba citala.. :D :D
@monca34 A na aku skolu teraz chodis? Ak to teda nie je tajne. Inak, nic v zlom, ale popracuj na slovencine, je hrozne, ak ucitel nevie poriadne pisat.
@michaela789 to presne mám v pláne, musím dokončiť prvý semester… a ptm január talentovky a aj skúškové… a cca 3x týždne sa čaká za výsledkami… ak teda nepoletím hned v prvom kole.. lebo talentovky su 2x dňové…ak ma vezmú neoplatí sa mi peniaze strkat do internátu a podobne a pôjdem domov ak nie bud prestúpim na masmediálnu niekam do Košíc alebo dokončím prvý rok v Trnave a ptm prestúpim inde… ale určite tam nemám v pláne ostať 3x roky…
@ivangeline to sú take hlúpe fázy…. Jeden týždeň som ok a ptm príde také dlhé zlé obdobie.
@monca34 prečo tam chceš vôbec dokončovať semester? Odíď rovno, škoda peňazí aj času, či? Keď vravíš že v žiadnom prípade neostaneš
@dskjhfdlkdjhl lol ďakujem😂😂 no áno angličtina mi ide lepšie ako môj rodný jazyk… popravde som ani nemala v pláne písať takú slohovku. A chodím na UCM Trnava Teória digi. hier.. a hlásim sa na TUKE (ilustrujem, kreslím preto umelecký odbor)
@michaela789 tu ide presne o to, že ak odídem… tak to bude škoda mojich nervov, času a boja… navyše stratím rok štúdia zbytočne…
@monca34 a preco si nevyberies rovno ucitelstvo vytvarnej, ak to chces ucit?
Po skonceni TUKE si budes musiet dorobit pg. minimum (alebo pocas studia) a zamestnat sa len s vytvarnou-to jedine na umeleckej SS, lebo inde si nanaplnis uvazok-aj na taketo prkotinky treba mysliet.
@monca34 ja vôbec nerozumiem čo chceš.... Alebo to zle vysvetľuješ. Si na škole, na ktorej byť nechceš, hlásiš sa na inú, kde ešte nevieš či ťa vezmú.
Takže pokým nebudeš vedieť, či ťa vezmú budeš na škole, ktorú nenávidíš len preto aby si nestratila rok štúdia, ktoré aj tak nemáš v pláne dokončiť...
Ak ťa nakoniec vezmú, odídeš a ak nie tak čo? Ostaneš na tej nenavidenej? Alebo ako to teda plánuješ? 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Ale veď si pisala, ze tam urcite nemas v plane zostat 3 roky, tak naco tam teraz chodit a trapit sa skuskami? Skoda nervov bude, ked tam budes este pol roka chodit.. a student budes do leta kym ta nevyhodia
A ten rok studia si uz stratila, s tym nic neurobis
no ja neviem ci tvoje poziadavky na skolu koresponduju s tvojimi cielmi co sa tyka profesie... take je to cele zvlastne. A nie rok nestratis, zatial pracuj, aspon budes mat financnu rezervu :D a doma sa mozes ucit nieco ine. Ja som tiez mala rok takuto pauzu a nelutujem vobec, ja som sa doucila druhy jazyk, ziskala pracovne skusenosti, o ktroych som ani nevedela ze sa raz zidu :DD lebo jasne ze s mojou profesiou nemali takmer nic spolocne :DDmenej sa strasuj, viac pracuj...
hmmm ak je to ale to, co by si chcela robit, tak by asi bolo fajn, ak by si to nejak prekusla a snazila s v nej. ak mas pocit vsak, ze to vobec nie je pre teba, lepsie je sa na to podla mna vykaslat. nie pre kazdeho je proste vysoka skola
@monca34 tak to áno, nevedela som ze co plánuješ, samozrejme ze nie všade sa dá bez VS😄lebo poznám ľudí kt. Maju VD len preto ze aby ju mali lebo ju majú všetci, dokonca s odretymi ušami ešte aj na súkromnej škole ledva ledva.. No ale hlavne ze majú titul.. Nemyslela som to zle ze by si sudila, samozrejme ze nie.
vysoka skola nie je povinna a nie je pre kazdeho. ak sa tam trapis tak z nej odid a bodka. dokazes sa uplatit v zivote aj bez nej, samozrejme ak budes mat snahu. kolki zistili ze vyska nie je pre nich a nasli si aj tak fajn pracu 🙂
Naco si tam isla? Nemusi mat kazdy vysoku skolu, vies sa uplatnit aj bez nej.