Sú potrebné dobré známky, aby som uspel na lekárskej fakulte?

korekererererere
25. máj 2021

Som prvák na gymnáziu a chcel by som ísť na LF. Učenie mi celkom ide, ale unavuje ma učenie sa na samé jednotky. Sú známky potrebné na prijatie/dokážu mi pomôcť? Alebo ma príjmu iba na základe prijímacieho testu, ktorý sa tam píše? *Myslím LF nachádzajúce sa na Slovensku.

evkamotka
25. máj 2021

@korekererererere ved si pozri podmienky prijatia na jednotlivych skolach. Ci?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalia912
25. máj 2021

Hlavne keď sa tam dostaneš a aj vystudujes tak je možnosť že tvoje známky za vysokoškolské štúdium budú zaujímať tvojho zamestnávateľa...kolegynin syn keď šiel na výberové konanie tak mu aj povedali že kontrolovali známky a obvolavali profesorov aby sa na neho opýtali...takze ak sa ti už teraz nechce, nemyslím si že to je pre teba...takých doktorov máme na SVK dosť 🙈🙈🙈

ofzuza
25. máj 2021

@natalia912 ked chce byt lekar, naco sa usilovat o 1 zo sj, dejepisu, a pod?

dencagee
25. máj 2021

Musíš spraviť prijímačky z daných predmetov na daný počet bodov. Záleží aj od školy, na ktorú chceš ísť. Na moju fakultu bolo potrebné spraviť prijímačky z biológie a chémie na minimálne 60%. Študenti robili však prijímačky tak dobre, že sa naplnil najvyšší možný počet prijatých uchádzačov už pri hranici 90%. Čiže učiť, učiť, učiť. A hore zmienene, že kontrola známok zamestnávateľom...nikoho nezaujíma, čo si mal na strednej škole, nezaujíma ich ani to, ako si skončil vysokú školu. Máš diplom, spĺňaš kritéria pre prijatie, príjmu ťa. Mna dokonca prijali na miesto, kde sa hlásilo 18 uchádzačov, brali dvoch, nemala som ani zďaleka take mimoškolské aktivity na VŠ ako veľká väčšina adeptov a vzali ma ;)

eva112014
25. máj 2021

Ja by som počítala u nastávajúcich lekárov aj známky. Tu nejde o známky, ale skôr o vytrvalosť, odhodlanosť a aj trpezlivosť. Proste jeden lekár je akoby večný študent. Viď. Covid 19 - nová choroba. Alebo operácie. Tie tiež nie sú 10 minútové.
Ak máš dobrú pamäť a fakt ťa to zaujíma tak sa radšej uč!

kikuska717
25. máj 2021

Ak ťa baví biologia a chémia, dokážeš sa naučiť 3000 otázok nie je problém, prijímačky zvládneš...
Výsledky štúdia nezohľadňuju, ide o to ako napíšeš ten test, či budeš medzi najlepšími. Mala som spolužiačky, čo mali na gympli trojky a LF skončili 🙂Ale štúdium chce veľa sebazaporu a budeš sa musieť vedieť donútiť sadnúť si nad tie knihy a par hodín tam presediet... Ja som názoru, že ak človeka niečo baví a chce to, tak to aj napriek všetkému zvládne..

danim
25. máj 2021

Keď chceš zvladnut prijímačky, štúdium LF a celoživotné vzdelávanie na odbornej úrovni.... a už v 1. Ročníku ti robí problém - teda nezvládas mat jednotky “ľavou zadnou” - tak to je na zamyslenie... hovorim to kvôli dobrej pamäti schopnosti sa gro naučiť ľahko počas vyučovania a pod - nie tak, ze už v prvaku “nadries” . Pouvazuj a zamakaj na sebe.

ofzuza
25. máj 2021

@danim gympel uz nie je zs, kde si spravis ulohy cez prestavku a ucivo sa naucis cez prestavku. Uplne staci, ked sa bude ucit to, co potrebuje pre studium na vs, zvysok moze ist bokom a jednotky tam nie su podstatne.

yollanda
25. máj 2021

@korekererererere no, znamky treba dobre, neviem či to zaváži pri skúškach. Ale budeš sa musieť strašne veľa pripravovať a to hlavne chémia, biológia.

margaretka_
25. máj 2021

Nemusis mat same jednotky. Neviem presne ake su podmienky na prijimackach, ci zohladnuju vsetky znamky, alebo len maturitne. Ale ja za seba, raz som mala na vysvedceni 3, iba na pol roka. Z dejepisu. A fakt mi to za to nestalo sa ucit dejepis, aby som si to opravovala 😀 nijak ma to na vyske (veterina) nepoznacilo, ze na gympli som niektore predmety odsunula. Ale je fakt, ze aj na vyske sa najdu predmety, ktore cloveka ubijaju a zvladnut ich treba 🙂

danim
25. máj 2021

@ofzuza ja to dobre viem... na gympel som chodila a aj môj manzel .. spomíname, že veru mali sme čo robiť stále písomky Atd. No poviem aj to, že môj bratranec o rok mladší ako ja... v čase keď som sa ja ešte ako maturantka neucila ani na maturitu, on tretiak stĺpec kníh na nočnom stolíku- ja že to čo máš? A on, že pripravujem sa na prijímačky na LF. Vzali ho do BA, MT aj KE, čiže všetky LF na SK. Vyštudoval v BA. Ja som skončila inu VŠ. Tiež to nebola malina... no LF je veru o niečom inom. Ale tohto študenta nepoznám, čiže celé to čo píše moze mat viac rozmerov.

loginexistuje
25. máj 2021

sustred sa na chemiu biologiu a ak chces skusit cechy lekarske fakulty tak aj fyziku ostatne predmety staci uplne v pohode na dva -tri

ofzuza
25. máj 2021

@danim u nas sa z triedy dostali na medinu vsetci co chceli a ze by to boli nejake skvele hviezdy nemozem povedat. Chemiu, biolu musi vediet, ale zvysok...

danim
25. máj 2021

@ofzuza z môjho rocnika to boli jednotkari. Aj manželovi spolužiaci tak. Ale pisala som, že autora nepoznám čiže neviem aká je realita.

sss777
25. máj 2021

@korekererererere nie sú, minimálne v BA ide iba o to ako urobíš test. A nikdy sa na to nebude pýtať tvoj budúci zamestnávateľ, ani na výsledky počas štúdia medicíny. Ako by si mohol nejaký profesor pamätať ako odpovedal student XY, keď ich vyskúšal 200?
Z pohľadu lekára rozhoduje schopnosť prispôsobiť sa a fakt strávis množstvo času nad knihami.
Ale ja strašne držím palce, stojí to za to!

ofzuza
25. máj 2021

@danim mali sme asi iba jednu jednotkarku a ta sla na daku medialnu cosi 🙂 treba sa fakt zamerat na to, co cloveka bavi a co chce dalej robit.

vevesh
25. máj 2021

Mala som vyberovu skolu a same jednotky boli u nas skor vynimka. Cize oproti klasickym gymnaziastom sme mali o dost horsiu startovaciu ciaru. A v pohode som sa dostala na medinu. Z ostatnych tried takisto sa dostali aj s trojkami, ale vsetci sme makali z bio-chem-fyz. A dolezite su SOSky a jazykove certifikaty(. Za to su extra body a hlavne tie rozhodovali o prijati, kedze za taku statnicu si v pohode dostal podla fakulty az 200bodov+).

natalia912
25. máj 2021

@ofzuza prečo toľká nevraživosť a hneď napádanie? Stačí čítať s porozumením...ja som mu písala o vysokoškolských známkach, že na tie treba dávať pozor...

raja95
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaga18
26. máj 2021

Syn študuje medinu v ČR, na gymply ani zďaleka nemal same jednotky. To neznamená, že sa mu nechcelo učiť. Od tretieho ročníka sa už pripravoval na prijímačky, drvil sa hlavne bio a chémiu. Nakoniec si síce rozmyslel, že pôjde do ČR a dúfal, že fyziku za mesiac dobehne, ale nepodarilo sa mu, prijali ho až na ďalší pokus. Na prvý krát síce fyziku napísal celkom fajn, ale od prijatia ho delili 4 body, na druhý krát už bol suverénne medzi prvými, nikoho známky z gympla nezaujímali.

dskjhfdlkdjhl
26. máj 2021

@korekererererere Napr. do Brna sa da dostat aj bez prijimaciek, pokial budes mat vyborny prospech, tu si mozes precitat:
https://www.med.muni.cz/do/med/web_lf_mu/uchaze...

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
26. máj 2021

@raja95 to som si nevsimla. Ale to znamena, ze tie prijimacky treba mimoriadne dobre urobit, lebo pocet miest na prijatie cez prijimacky je potom logicky nizsi. V kazdom pripade, je dobre si vsimnut, ze za SOC-ky a rozne sutaze su tam body navyse, ved nech si to mlady muz prestuduje.

ofzuza
26. máj 2021

@natalia912 a on pise on stredoskolskych, nie vs. A nikto sa ma v zivote nepytal na znamky ani z vs

desore
27. máj 2021

@ofzuza Ved oni uz dopredu vedeli, ze sa dostanu. 😂😂😂... Len vam to nemohli povedat.

ofzuza
27. máj 2021

@desore pockaj... Ja som sa stratila. Co? 😂

demetria
27. máj 2021

Pokial chces ist na medicinu tu na SVK a nasledne aj pracovat tu na SVK, nikoho nikdy nebudu zaujimat tvoje znamky. Ziadne. Ani zo SS, ani z VS.
Na prijatie na VS potrebujes spravit prijimacky, nic ine.
A to, ci nasledne skoncis s cervenym diplomom, bude v praci vsetkym suma-fuk, pokial budes arogantny, neochotny a nepracovity, pripadne zufalo neprakticky.

patusikk
31. máj 2021

Ja idem tiež zo strednej chemickej kde som mala aj tri 3 na vysvedčku....na pol roka 4 ročnika sa mi aj dve 4 podarilo na vysvedčku mať....A idem študovať na farmáciu. No samozrejme musím robiť prijímačky čo je úplna jahoda pre mňa

desore
31. máj 2021

@patusikk Nekric hop pokial si nepreskocil/a. Nie je nad 19 rocneho teenagera, ktory pokoril svet. 😁