Študujúce mamičky na rodičovskej

24. sep 2022

Pekný večer ženy,
Dnes som po prvýkrát nastúpila do školy , po roku čo som mala odklad, chyba mi už len rok inžinierskeho štúdia a mám to za sebou 🙂
Naša mala má rok, máte nejaké rady typy ako to zvládnuť ?
Študujem externe , takze chodím len soboty .. mám skvelú mamu - malej babku, ktorá mi ju stráži vždy keď manžel nemôže .. avšak čaká má aj DP a z toho mám obavy ako to skĺbiť

mariet24
24. sep 2022

Ja som to robila tak, že všetko som si porobila v domácnosti popri malom (mal tiež 1 rok), navarili sme, upratali, a v momente ako poobede zaspal mala som každý deň 1-1,5hodiny na písanie v kľude .... Prípadne ešte keď mal niekto čas a bolo pekne, vzali ho von (babka, manžel...) a mala som ďalší čas na učenie, pisanie ...

arasidka123
24. sep 2022

Ja som si dokončila Mgr stupeň pri troch deťoch...učenie a písanie dp mi ostávalo väčšinou na večer, prípadne keď najmenší cez deň spinkal...

autor
24. sep 2022

@arasidka123 tak to je mega !!!

@mariet24 Toto som potrebovala baby počuť 🙂 ste sikulky obe 🙂

veronika3110
25. sep 2022

Sme na tom podobne 🙂 moja ma 5 mesiacov, včera sme boli prvýkrát v škole.. ja ju ale ešte kojím, takze manžel čakal cely deň na chudobe, prechádzali sa, hrali a ja som vybiehala kojít na chodbu 😁 mám 2. roc Mgr, takze ešte rok..
V tón poslednom roku to už nie je take náročné čo sa týka predmetov, tam už je to viac menej už len o tých štátniciach

mogaa
25. sep 2022

@veronika3110 nuž diplomovku a učenie po nociach ked dieťa spí....

veronika3110
25. sep 2022

@mogaa tak ja by som po nociach určite nič take nerobila.. v noci potrebujem spat aj ja.. väčšinou si všetko robím cez obedny spánok, keď mala spi trochu dlhšie.: pripadne si dokončím niečo večer, keď je už muž doma

mogaa
25. sep 2022

@veronika3110 ono záleží od dieťaťa...pri ročnom niekto nevie ani navariť či popratať...hlavne ak sa učí chodiť🙂ja mám koelgyňu, tá má 4,5ročnú a 6ročného a aj upratovať musí až večer keď spia🙂

autor
25. sep 2022

@mogaa presne tak, aj naša je taká , že si vyžaduje pozornosť , občas je to fakt náročné a už ani spanky nie sú take ako by som si predstavovala 😀 myslím ten 1denny a nočný 😀 ale hovorím si, že to musím zvládnuť , lebo by som to ľutovala

aaadkaaa
25. sep 2022

Bakalara som robila na rd, pisala som po nociach a ucila sa s kocikom za pochodu, magistra som robila popri praci, dieta uz bolo v skolke, popri tom som si robila aj dps, pisala som po nociach a ucila sa tiez, ale zvladla som to. Neboj sa, ked to velmi chces, urcite to das 🙂 drzim palce

veronika3110
25. sep 2022

@mogaa tak to ma nestraš 😁 moja ma zatiaľ len 5m, dúfam zw ostane taka kludna, aj keď pozornosť musí mat, ale aspoň ten jeden spánok cez obed trochu pospi

mogaa
25. sep 2022

@veronika3110 naozaj záleží od dieťaťa...naša napr.doma od cca 1,5roku cez obed ani spávať nechcela, zaspala len vonku v kočíku🙂v škôlke so spánkom problém nie je🙂pri tých starších deťoch záleží od konkrétnych detí a prioritách mamičky, lebo ak sa učíš, nevenuješ sa deťom ani domácnosti😉

didi2102
25. sep 2022

Ja som teraz nastúpila na rozširujúce štúdium na vs, bude 2r, klasický som od pon-piatky v práci, v sobotu v škole,voľnú mám len nedeľu, deti 2.5 a 4, úprimne ja robim veci večer v noci, prípadne dnes poobede že deťom zapnem tv na hodku a pozerajú, čo sa týka domácnosti,neodkladam veci , riešim okamžite resp každý deň dačo,periem ,nezehlim,varím rýchlovky do 30min, po obchodoch nechodím,nakupujem online čo sa dá, čo sa týka 2.5r tá je napr na mňa dosť naviazaná a zase syn 4r má problémové správanie,náročný je , ešte nevieme čo z toho bude,ja sa snažím hlavne nestresovat , snáď to na E urobím,mňa problémy so synom úplne dali do inej polohy , niekedy som stresovala na VŠ a teraz neako som ok