Študuj doma, Slovensko ťa odmení - šanca získať štipendium

trosca
14. máj 2023

Ahojte. Registrujete prosím niekto toto?
https://stipendia.portalvs.sk/
Chcela by som sa opýtať, či poznáte niekoho, kto s tým má skúsenosť z minulého roka. Viete o niekom? Koľko bodov musel daný človek dosiahnuť? Je reálna šanca toto štipendium získať?

simsalabim
14. máj 2023

@trosca moja neterka mala stipko dostat, no nakoniec sa rozhodla pre Cechy. Bola cista 1, aj na maturite. Vsade prijata bez prijimaciek, ekonomicky smer.

trosca
autor
14. máj 2023

@simsalabim a nevieš, koľko mala bodov prosím?

simsalabim
14. máj 2023

Vobec netusim. Body za co? Mala cele studium ciste 1.

trosca
autor
14. máj 2023

@simsalabim oni tým uchádzačom udeľujú body nie na základe prospechu, ale na základe výšky percentilu na maturitných testoch

simsalabim
14. máj 2023

@trosca tak o tom ja nic netusim, ale urcite ho mala vysoky, zmaturovala na 1 zo vsetkeho.

kacena4
14. máj 2023

toto stipko je urcene najma sociálne znevyhodnenym (co je total pakovina, lebo tí aj tak do cudziny studovat nepojdu)

simsalabim
14. máj 2023

@kacena4 nie je to tak

kacena4
14. máj 2023

@simsalabim co tak nie je? soc. znevyhodneny odrazka 2. - tuchto deti mame najviac, t.j. jedna sa najma o tieto deti
( špecifické znevyhodnene skupiny su ztp tiez odrazka 2.)

simsalabim
14. máj 2023

@kacena4 ze su urcene NAJMA pre soc zbevyhodnenych.

trosca
autor
14. máj 2023

@simsalabim je to tak, že sociálne znevýhodnených podporia tiež, ale tých zvlášť. A potom ešte 1000 študentov zvlášť.

bezmena25
15. máj 2023

@trosca ja som minulý rok dostala tento typ štipendia, takže je šanca dostať toto štipendium a určite odporúčam podať prihlášku, veď nič s tým nemôžeš stratiť. Nie je určený počet bodov, čo musíš získať, lebo veľa závisí od toho, koľkí podajú žiadosť. Ja som mala napr. 255 bodov a bola som 222. v poradí. Kto mal napr. 65 bodov, bol minule len na 2220. mieste.
Podľa mňa podaj žiadosť a uvidíš. Držím palce!

trosca
autor
15. máj 2023

Ďakujem ti
@bezmena25 🙂

mirka8105
15. nov 2023

@bezmena25 ahoj môžem sa opýtať ako to potom prebieha keď ti schválili to štipendium vyplácali ti mesačne 300 a ty si musela dokladovať na čo si ich použila alebo ako to potom pokračuje po schválení

mirka8105
15. nov 2023

@trosca ahoj no ako podala si nakoniec? 😉

bezmena25
15. nov 2023

@mirka8105 ahoj, áno, vyplácajú to mesačne, ale netreba nič dokladovať. Prvú sumu nám poslali inak až niekedy v januári, lebo bolo veľa roboty s tými papiermi. Podľa mňa aj tento rok to bude podobne. A ešte v septembri som musela podpísať nejaké papiere na univerzite, kde riešia tie štipendiá a potom oni ti napíšu mejl.

mirka8105
15. nov 2023

@bezmena25 a ten papier v septembri si podpisovala ohľadom toho štipendiá už si vedela v septembri že ho dostaneš? Lebo až teraz budú do 17.11 zverejnené konečne výsledky.
Tiež si myslím že vyplácať budú až niekedy v januári.
A teraz v ďalšom ročníku si doslala už normálne v októbri za september?

bezmena25
16. nov 2023

@mirka8105 áno, už v septembri som vedela, že ho dostanem, ale konečné výsledky boli u nás tiež niekedy v novembri. Takže som išla radšej hneď na začiatku semestra podpísať tie papiere. Ešte som nedostala tento rok ani na september. Myslím si, že budú nám poslať naraz.

eeffka
16. nov 2023

@bezmena25 ahoj kedy sa podava prihlaska, chceme pre dceru.
Citam dalej to sa registrujes kazdy rok? Ci len dokladujes ze pokracujes v studiu? Dakujem

bezmena25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bezmena25
17. nov 2023

@eeffka ahoj, kedy sa podáva prihláška, to si treba pozrieť na stránke "Študujem doma, Slovensko ma odmení". Ja som si asi podala prihlášku koncom mája 2022, ale napr. tento rok to bolo predĺžené až do júla.
Netreba registrovať sa každý rok, keďže iba maturanti sa môžu prihlásiť. Oni, podľa mňa, majú v systéme, že pokračujem v štúdiu.
Držím palce!

mirka8105
17. nov 2023

@bezmena25 jaj tak to neviem či syn už niečo podpisoval v septembri, keď ešte neboli 100% výsledky či to štipendium dostane či nie.
Až teraz by mali byť finálne výsledky tak snáď sa podarí 😉