Študovali ste sociálnu prácu na UMB?

samzivot
14. jan 2021

Dobrý deň,
Je predomnu výber VŠ a rozmýšľam nad sociálnou prácou na UMB. Nájde sa medzi vami niekto, kto študuje/študoval tento odbor prave na tejto univerzite? Chcela by som vedieť váš názor na celé štúdium. Na internete sú mnohé články, ktoré sa vyjadrujú veľmi negatívne na tento odbor celkovo (uplatnenie, ževraj ľahké štúdium)...no a je to dosť demotivujúce. Aj tak si však myslím, že táto práca je dôležitá a v dnešných časoch obzvlášť. Vopred ďakuje za každý názor.

ninusa221
15. jan 2021

@samzivot uplatnenie zo sociálnej práci je nula bodov... čo mam zo strednej spolužiačky a maju soc.pracu odbor zo strednej tak sa vidali inym smerom bola som na DOD na sociálnej práci mna to neoslovilo ani tá škola 😃

janeninka
15. jan 2021

@samzivot praveze uplatnenie v tejto oblasti je celkom dobre, lebo soc.pracovnikov je malo. Takych co to ostali a chceli robiť. Platovo slabotka ale hybe sa to postupne, skor je problem ze casto su to len nejake projekty a pod. Pokukaj prac.ponuky na internete - je ich podla mna stale dost - ci uz na upsvaroch, CDR ( byvale detske domovy) , komunitne centra, projekty na TSP, neziskovy sektor, DSS...

Vzhladom na to ze je to odbor pomerne jednoduchy na ucenie ( ziadna matika a pod) tak ho vela ludi študuje kvoli titulu - moze sa ti stat ze v triede budete len par takych co to chcete realne robit a to moze byt demotivujuce cizee musis byt dost samostatna a ambiciozna - sama si hladat prilezitosti ( dobrovolnictvo, praxe, konferencie..) a hoci pisem ze je to jednoduchy obbor na ucenie, vobec to nie je jednoduchy smer v praxi .. ake mas ine moznosti okrem UMB?

romikk22
18. jan 2021

Ahoj
Mam vyštudovaný odbor SP Magistra na UMB v BB. Za mňa co sa tyka tejto VS konkrétne v BB môžem len odporučiť 🙂 ucenie tam ma bavilo, pedagógovia boli tiež super, niekedy to zase až tak ľahké veru nebolo, nie vsetci prešli do ďalších semestrov a veľa spolužiakov si prenášalo predmety a ajtak školu nedokončili takže nieje to pravda ze je to take jednoduche. Aj ked ide o to ak ta to bavi alebo sa v tom vidíš určite to pôjde ako po masle 🙂 mna to bavilo velmi. A uplatnenie v tejto sfére mas práveže dosť možnosti si myslím....
Ja som pracovala 5 rokov na Upsvar kde vyžadovali socoalnu prácu Vs, taktiež sa môžeš uplatniť na obecných, mestských úradoch, v rôznych neziskovkach, charity, domov ss tiež majú sociálnych pracovníkov, komunitné centrum a je toho omnoho viac 🙂

kika572
20. jan 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako prebieha prijímacia skúška na sociálnu prácu v BB, aké okruhy treba vedieť a aký je celý postup? Ďakujem 😊