Štúdium - zubné lekárstvo

alex437
14. apr 2022

Dobrý deň, mala by som záujem o zubné lekárstvo na VŠ. Momentálne som tretiačka na bilingválnom gymnáziu. Chcela by som sa spýtať, či na prijatie potrebujem maturovať z chémie, a taktiež či potrebujem absolvovať nejaké mimoškolské aktivity, ktoré by mi pomohli dostať sa na školu. Je štúdium velmi náročné?

baska_t
14. apr 2022

@alex437 ahoj, hľadaj odpoveď na stránke konkrétnejšie fakulty kde chceš ísť študovať. Tam to je určite popisané.

baska_t
14. apr 2022

@alex437 aby som sa doplnila. Som z Martina a mame tu lekársku fakultu kde sa študuje aj stoma. Mam tam dokonca známeho. Prijmacky zahŕňajú aj skúšku manuálnej zručnosti čo znamená vyrezávanie predlohy do kriedy + skúšky biola chémia, čiže chémiu na (minimálne) maturitnej úrovni musíš mať. Na ostatných fakultách v BA a tuším aj v Košiciach stačili iba testy z bio a chémie.

5noach12
14. apr 2022

@alex437 Nie maturovať z chémie nemusíš, ale budeš z toho predmetu písať prijímačky,takže ju musíš vedieť.

deti95060810
15. apr 2022

štúdium je veľmi náročné. pred prijímačkami veľa ľudí chodí na rôzne doučovania, dokonca známa sa rok pripravovala na prijímačky - bola už po skončení gymn.