Štúdium zubáriny

29. jún 2023

Myslíte že je neskoro v 23 rokoch skúsiť štúdium zubáriny? Je tu niekto kto to študuje a vedel by mi dať info z prvej ruky? Na ktorú školu je najjednoduchšie sa dostať? Viem, že je to všade náročné ale rozmýšľam na ktorú sa zamerať.

sisa_s
29. jún 2023

Neskoro to asi nie je, len ci si nezabudla vela zo skoly, na prijimacky potrebujes byt jedna z najlepsich, vysoka bodova hranica a konkurencia je vysoka (namakani maturanti, ktori maju ucivo cerstvo v hlave a drtia sa mesiace)...vybrala by som si ČR, kde je studium o rok kratsie

autor
29. jún 2023

Ano, je mi to jasne.. ja studujem 2rocnik dentalnu hygienu, takze niesom uplne mimo v tejto oblasti.. nad cr aj ja uvazujem kvoli dlzke studia, len ma odradza fyzika na prijmackach 😀

bolarazjedna
29. jún 2023

Ja ta chcem len podporiť, poznám zubarku, ktorá vyštudovala dentálna hygienu aj robila v zubnej ambulancii a následne išla študovať zubárinu a teraz už je zubárka. Ale ona študovala v Maďarsku.

sisa_s
29. jún 2023

Prijimacky nebudu lahke nikde 🙂 najma ked sa hlasia stovky, niekde az 1500 uchadzacov a beru cca 10-120ludi (podla mesta)...musis si zhodnotit, kde budes dochadzat, aku mas sancu byt kde prijata vzhladom na pocty, atd

sisa_s
29. jún 2023

Tu si vies pozriet charakteristiky skol a statistiky prijatych na odbory: https://namedicinu.sk/faculties/#f-3-LF

colsami
29. jún 2023

Nie je neskoro. Ak to mas robit niekolko desiatok rokov, par rokov hore dole... Zistis neskor, ze na tom nezalezi. 🙃

autor
29. jún 2023

Ďakujem vám za rady aj podporu.🙂 Pravdepodobne pôjdem do toho, skúsim sa začať učiť už teraz a uvidíme, či to vyjde. 🙂 Len sa neviem rozhodnúť na ktorú školu sa zamerať :/ podľa toho by som sa učila z ich materiálov