Štúdium Zdravotná sestra

tajkazanova
21. nov 2018

Baby, mamičky, ženy, prosím vas!

Mam 28 a chcela by som si vystudovat zdravotnú sestru.
Mam vyštudovanu strednú školu s maturitou , odbor technicko-ekonomicky Pracovník. Písala som si s riaditeľkou zdravotnej školy v ZA a môžem ísť hneď študovať nemusím mať asistenta môžem hneď zdravotnú sestru škola je zadarmo neplatí sa nič.
Prosím vás študovala ste niektorá zdravotnú sestru popri materskej ? Pretože neverím ze by som to dala popri práci keďže posledný rok teda 5 a 6 semester sa študuje 5hodin denne 5dni v týždni.
Ja si plánujem podať prihlášku v apríli alebo máji kedy vyhlásia, aktívne sa už dlhšie snažíme o bábätko dúfam ze mi to vide ako snívam ;)
Každopádne mate s tým skúsenosti , študovali ste takto niektora?

nerya
21. nov 2018

Chces ísť na zdravotnú sestru na VŠ ak dobre rozumiem?

tajkazanova
autor
22. nov 2018

@nerya tomuto vôbec nerozumiem ci je to vs keď je zadarmo , je to zdravotná škola v Žiline

tajkazanova
autor
22. nov 2018

@nerya denne je asi zadarmo večerné sa asi plati

nerya
22. nov 2018

Lebo je rozdiel pokiaľ chce byť človek PRAKTICKA sestra a študovať na Strednej zdravotnej škole alebo Sestra s Bc, ktorá sa študuje na vyšokej škole, prípadne či si chce človek urobiť len DVS, ktorá sa tuším tiež študuje na stredných zdravotných ako pomaturitné štúdium.

tajkazanova
autor
22. nov 2018

@nerya áno stačilo by mi ako praktická sestra nepotrebujem titul ;) čiže toto je vlastne praktická a potom na VS je s titulom?

prevenar
22. nov 2018

@tajkazanova ..chod do najvyssieho mozneho vzdelania, ktore zvladnes. caj na to minies rovnako ..a sice ty "titul" nepotrebujes, ale na tvojom prijme sa to isto odrazi. s vacsim vzdelanim mas samozrejme sancu na vacsi prijem. tak si to premysli .

nerya
22. nov 2018

@tajkazanova ano, v podstate sú tri možnosti, praktická sestra je novo premenovaný pôvodný zdravotnícky asistent, máš náplň práce takmer ako normálna sestra, len by si nemala oficiálne robiť papiere myslím, to môžeš študovať normálne na SŠ alebo možno niektoré to majú v ponuke aj ako pomaturitné,
potom môžeš študovať na VŠ tri roky a byť Sestra s Bc. titulom, štúdium je však denné a popri práci absolútne nezvládnuteľné (aspoň tak bolo na mojej škole), vzhľadom na množstvo prednášok a povinnosť chodiť na prax, na Alžbete sa dá aj externe, ale musela by si pracovať v zdravotníctve :-/,
alebo potom Diplomovaná všeobecná sestra, čo je tuším tiež trojročné pomaturitné na SŠ, môžeš robiť veci ako normálna sestra ale nemáš titul, takže podľa mňa sa to neoplatí, keďže energie dáš do toho rovnako ako do vysokoškolského štúdia

ono je tam hlavne to ako sa postavia k prednáškam a hlavne človek musí mať odrobený určitý počet hodín praxe :-/

@prevenar má síce pravdu ale na titul potrebuje VŠ a to popri materskej ťažko zvládnuť :-/

tajkazanova
autor
22. nov 2018

@nerya
@prevenar
Véd práve neviem akoby som to vyriešila je to môj sen vystudovat si to druhá strana ze sa bojim nezvládnem to je iné len neviem ako to skĺbiť všetko so všetkým a tu strácam nádej nato čím viac myslím tým ďalej nevidím veru cestu :(

prevenar
22. nov 2018

@nerya ..ved nikde nepisem ,ze je to lahke .
@tajkazanova ..neda sa mat vsetko. budes sa musiet rozhodnut, medzi dietatom, rodinou a karierou. osobne si popri materskej neviem predstavit vobec nic taketo. materska je praca na plny uvazok a s nadcasmi kazdy den v ratane vikendov.

nerya
22. nov 2018

@tajkazanova presne tak, vychádza mi to buď jedno alebo druhé :-/ ale v tvojom veku chápem že tá túžba po rodine je silná :-/ dúfam že nech sa nakoniec rozhodneš akokolvek tak to dopadne dobre a budeš spokojná.

zuzu101
22. nov 2018

Ja som teraz v septembri začala študovať na SZŠ externe. Školu mám 2x v týždni od obeda do večera.V druhom polroku pribudne prax 1xdo týždňa. Štúdium trvá 2 roky a je ukončené maturitou. Zatiaľ sa mi veľmi páči, ľutujem že som nešla na túto školu z deviatky...Mať ten rozum v tej dobe ....

tajkazanova
autor
22. nov 2018

@zuzu101 a a platíš niečo keď externé a ktorý odbor presne ?

sonica123
23. nov 2018

@nerya ja som študovala ešte klasickú szš, 4 mesiace pred maturitou som porodila syna, v máji som zmaturovala. Hneď o rok po maturite som začala študovať a zároveň pracovať ako sestra, Bc. Som robila keď som už bola v štvrtom mesiaci s dcérou, Mgr. Som skončila keď mi syn mal 6 rokov a dcéra 1 rok. Takže všetko sa dá, hlavne mat podporu u rodiny, manžela.

zuzu101
23. nov 2018

@tajkazanova platila som 85e za školský rok, druhý ročník sa platí 25e. Samozrejme uniforma na prax + topánky 30e, nohavice, mikinu si kupujeme osobitne. Odbor zdravotnícky asistent, po ukončení budeme mať kompetencie praktickej sestry.

nerya
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macekovam
24. nov 2018

pokial nemusite mat asistenta... určite chodte ma bakalara... Naco vam je prakticka sestra... strata casu v tomto pripade... ak vam nevadi denne studium sup na bakalara uz ste na priamej ceste ku sestre...

tajkazanova
autor
24. nov 2018

@zuzu101 dakuje

markopolo
27. nov 2018

ahojte je tu niekto kto studoval porodnu asistentku v prešove??dakujem

tinulka1981
18. mar 2019

@tajkazanova ahoj ako si si rozhodla? tiež asi budem musiet ist na praktickú sestru externe. neviem si ale predstavit ako prebieha studium, kedze aj robim aj mam male dieta

tajkazanova
autor
18. mar 2019

@tinulka1981 ahoj nechala som to tak neviem neverím ze by som to zvládla :(

kurcadlo
15. máj 2019

Ženy ahoj,som rada,že som našla túto diskusiu,ja som si akurát podala včera žiadosť na SZŠ na externé štúdium na praktickú sestru a tiež neviem moc do čoho idem,hádam to nejako dáme.

shilou
21. júl 2019

@kurcadlo ahoj...ja tiez od semptembra nastupujem na tu skolu ako ty

lulula1990
21. júl 2019

@tajkazanova ja som to isté študovala v NR, pri materskej a v pohode sa to dalo, oproti VŠ je to malina. Školu som mala 2x do týždňa, od rána do večera.

kurcadlo
22. júl 2019

@shilou no ja nakoniec nejdem tento rok,pretože dali prijímačky v termíne,keď sme už mali zaplatenú dovolenku,takze pôjdem skúsiť budúci rok

shilou
22. júl 2019

@kurcadlo skoda...tak to malo byt asi

brigib
3. sep 2019

ahoj ja idem na vecerne studium,ako to dokoncim idem na externe a dorobim Bc. Dá sa to zvladnut aj popri praci,moja mama to robila tiez popri praci a ma 56 rokov. takze myslim,že ty ti hravo zvladnes.

esmet
22. sep 2019

@brigib ahoj, prosím ťa ako vyzerá taká večerná škola, ako je to časovo ? Tiež by som chcela budúci rok externe študovať na szš, odbor praktická sestra.

brigib
23. sep 2019

@esmet ahoj,my máme 1x to týždňa. Od 7:00-13:30 sme v nemocnici na praxi a od 14:00-17:15 vyučovacie hodiny podľa rozvrhu. Je to naraz veľa,lebo sa to stlačilo aby to lepšie vyhovovalo(napr.tým ktorí opatrujú v rakúsku)

esmet
24. sep 2019

@brigib som dúfala, že aj ta prax bude v poobedných hodinách...ale teraz som na RD takže by sa to dalo zvládnuť, avšak tak o 1,5r končí a musím si nájsť prácu(tak neviem ako by to bolo praxovať doobeda v nemocnici a popri tom byť v skúšobnej dobe :/ ).

Inak kde študuješ ? Nie si na škole v BA ? A aký máš presne odbor ?

shilou
24. sep 2019

My mame prax od 7do 15.10 a teoria od 14.30 do 18tej