Štúdium za učiteľku v škôlke

viki179
29. jún 2021

Ahojte. Zaujímala by ma jedna vec. Ak má prijali do skoly ako budúcu pani učiteľku v škôlke (je to iba 2 ročne studium) môžem od septembra chodiť praxovat alebo pracovať do nejakej škôlky ? Ma s tým niekto skusenost? Alebo najprv potrebujem tie 2 roky chodiť a tak sa zamestnať v škôlke?

evkamotka
29. jún 2021

Kamaratka pracuje v skolke a nema take vzdelanie. Dorabala si za jazdy

thereisabear
29. jún 2021

@viki179 Môžeš už učiť, ale do 2 rokov musíš štúdium ukončiť, ak to nezmenili

viki179
autor
29. jún 2021

@thereisabear no ono je to 2 ročne studium. Takže 2 roky budem chodiť do školy.

viki179
autor
29. jún 2021

@evkamotka a ani to od nej nevyzadovali?

lulu0123
29. jún 2021

Ano,my sme mali pani ucitelku,ktora este studovala.Mala inu vysoku skolu a dorabala si tie 2 roky uz ked normalne pracovala v skolke.

evkamotka
29. jún 2021

@viki179 mala to s prislubom, ze si dorobi nadstavbu/vs. Zamestnali ju skor a dali si prislub

lubkavargova1
29. jún 2021

Tak najnovsie je tak, ze ked ta prijmu, a nemas tu skolu, tak pekne ta zaviazu, aby si do dvoch rokov zacala studium a potom do 3 (4) rokov aj ukoncila. V pripade, ze nezacnes a aj ked zacnes a neukoncis, uz ta nikde nevezmu potom lebo si porusila vlastne zakon a aj samotnu pracovnu zmluvu a tym padom je tu dovod aj na rozviazanie pracovneho pomeru. Takze cierny puntik. Tak v pripade, ze je tu prax a to teda budes mat presne stanovene kolko hodin a kde (MS, SKD) tak si musis najst zariadenie kde pekne mimo pracovneho casu nakluses a odpraxujes...v pripade, ze narazis na super riaditelku a metodicku, nie je problem s pripravami a potom aj peciatkou na papiere. Ked vsak narazis na nejaku taku "echt-recht" ako bola aj nasa ex riaditelka, tak to amen-cma..ucitelky utekali jedna radost hoci a aj na koniec republiky. Ale vsetko sa da len treba sa pekne a ludsky porozpravat a dohoda sa stale najde :D

viki179
autor
29. jún 2021

@lubkavargova1 takže vlastne. Ak začnem od septembra študovať,tak môžem praxovat niekde v SKD alebo v škôlke. Ak som to dobre pochopila. :D

lubkavargova1
29. jún 2021

To je podľa školy, a nastavenia učebných plánov a osnov a neviem čoho este.. To nemôžeš len tak ísť hala-bala na prax. Váčšinou je to tak, že v prvom ročníku ideš na prax do MS a potom v druhom ročníku do SKD... alebo len MS...to vsetko je ako to je v škole zariadené a predpísané. Máme ucitelku co studuje v KE a tá ma prax v prvom rocníku MS a v druhom SKD, druhá pani ucitelka studuje v PO a tá ma len MS na prax...je to rôzne teda....

viki179
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viki179
autor
29. jún 2021

@lubkavargova1 ahaaaa tak uz rozumiem. Ďakujem pekne.

viera77
29. jún 2021

Práve som skončila toto štúdium. V prvom ročníku som nemala šancu zamestnať sa v MŠ, keďže ma ešte len čakala prax, ktorá je naozaj nutná na výkon tohto povolania. Vždy ma otočili s odpoveďou, že keby som bola aspoň druháčka. A už ako druháčku ma zamestnali v MŠ, v ktorej som aj praxovala. A som naozaj rada, že sa to v prvom ročníku nepodarilo, lebo by som doslova len tápala a trápila sa. Takže praxovať v MŠ a ŠKD budeš musieť kvôli škole, ale zamestnať ťa ako nekvalifikovanú počas štúdia nemusí nikto.

lubkavargova1
29. jún 2021

@viki179 ale aj tak presne podmienky ti aj tak povie tvoja pani riaditelka, drzim palce. Proste ak chce riaditelka, tak ta vezme, ak nie tak nevezme.