Štúdium veteriny

erikaduris
22. dec 2024

Ahojte, tento rok si budem posielať prihlášky na vysokú školu…najviac túžim po veterine, kde sa ale príjimačky píšu z chémie a biológie. Keďže ani jeden z týchto predmetov na strednej nemám, neviem či je vôbec možné, že by som prijímačky zvládla a ak by som ich aj zvládla, či neskôr počas štúdia nebudem mať problémy, keďže už ani základy zo ZŠ si nepamätám. Je tu niekto s podobným problémom, kto už na veterine študuje? Pre väčšie šance si plánujem poslať prihlášku aj do Košíc aj do Brna…na univerzite v Košiciach sú vypísané okruhy tém, ktoré budú na prijímačkách, no v Brne si môžete zaplatiť prípravny kurz na prijímačky, ten ale stojí okolo 300€…dostal sa niekto do Brna bez toho prípravného kurzu? Ak sa naučím na prijímačky do Košíc budú mi stačiť tieto vedomosti aj na zvládnutie prijímačiek v Brne?

martinmmartin
22. dec 2024

Co chces potom v zivote robit? Drviva vacsina veterinarov je zamestnana na bitunkoch a v mäsopriemysle- Mas predstavu co je to byt veterinar v realite?

rora26
22. dec 2024

Bez biológie a chémie? Bez sance… vyber si vysku v tvojom obore..

volterra
22. dec 2024

@erikaduris bez biológie a chémie na úrovni gymnaziálneho učiva nezvládneš ani ten prípravný kurz v Brne.

rozkvet1
22. dec 2024

@martinmmartin ty si blázon. Veterinarov je síce ako maku ale aj domácich zvierat je ako maku ! To ako keby niekto šiel za automechanika a ty mu povieš že tých je všade na každom rohu...tym chcem povedať že každý má šancu založiť si niečo svoje ale treba na to pôžičky. V našej obci veterinár nie je a bodol by sa!
Autorka: škoda že si nešla na gympel. Niektorí si školu zaplatia aby sa na ňu dostali a nemuseli robiť prijímačky

abbey1
22. dec 2024

@erikaduris Škoda, že si nezačala s prípravou škôl. Mohla si sa pripravovať z daných predmetov mimo školy, chodiť na doučovanie, prípravné kurzy. Tých možnosti je veľa.
Každý rok ide nejaký môj študent na medicínu, ale zodpovedne sa pripravujú. S veterinou je to detto.

martinmmartin
22. dec 2024

@rozkvet1 mas vacsiu spotrebu za rok milacikov domacich alebo milacikov na tanieri? Kazdy kus masa musi preist kontrolou

colsami
22. dec 2024

@martinmmartin hovoris hlupost, na bitunkoch je iba minimum veterinarov - aj bitunkov je malo, aj tych pozicii, a ani ich visc nebude, kedze kvoli zakonom sa viac oplati objednavatelovi ist cez zahranicne (polske) bitunky, ako slovenske. Hovoris velku hlupost.
Osobne inak poznam jedneho jedineho veterinara, co pracuje na bitunku. A desiatky z praxe a obchodu. Okrem toho z absolventov za poslednych 10 rokov teda fakt nepoznam nikoho kto by pracoval na bitunku. Slovom nula.

Veterinarov je vela a velka cast z nich je v praxi (kazde krajske mesto ma nedostatok veterinarnych lekarov, staci pozriet inzerciu - trh prace na komore (kto by neveril) a druha velka cast byvaju ako obchodaci pre hocijake farma firmy alebo medicinske firmy atd.

A autorka: do Brna sa urcite nedostanes bez znalosti chemie a biologie, do Kosic este mozno hej, ale nevidim nadejne, ze by si sa dostala cez skusku z Chemie v prvaku a nasledne cez skusku z Biochemie. Este tu biologiu nejak potiahnes, ale bez aspon priemernej znalosti chemie atvoje sance naozaj nie su vysoke. Kolkatacka si? Ak je to Tvoj velky sen a stihas (tj nie si v maturitnom rocniku 😃 ), jedine zaplatit si doucovanie z chemie, ze by s Tebou niekto sukromne presiel cele stredoskolske ucivo.

renesance80
22. dec 2024

@erikaduris no tak na rok sa zamestnať a po pri práci sa doučiť všetko a hlásiť sa na další rok