Baby dali by ste sa na 4rocnu vysoku školu? S dvomi malými deťmi a koncom štúdia ako 38 ročná? Keby vám to malo otvoriť dvere k lepšiemu životu? Ide o bakalárske štúdium externou formou 🤷 ja sa neviem rozhodnúť , muž mi tiež nevie poradiť že zle to nie je len či utiahneme aj školu deti domácnosť...
Ja som zacala s troma detmi doma.pocas materskej, sice len dvojrocnu, ale hoci to bolo dost narocne, dali sme to a som rada.
@pininka1 no ja to už nebudem mať počas materskej , čiže si musím nájsť aj prácu kedze muž ozaj neutiahne všetko
Ja by som do toho isla,samozrejme ak by ma ta praca naplnala a posunulo by ma to niekam ,ja som vsak studijny typ,mam aj deti a manzel ma v tom podporuje....
@cicikmicik 38 ročná, to je ešte ďaleko do dôchodku. Zvládneš to, aj s deťmi. Skúškové obdobie nie je celý rok a jasné, že to bude občas ťažké,ale ak to neskúsiš, budeš si to vyčítať... A čím je človek starší, tým ťažšie nájde prácu, keď nemá kvalifikáciu... Takže teraz 4 roky zamakáš, ale potom budeš mať lepšiu prácu aj cenu na trhu práce.
@cicikmicik no ja som zacinala na materskej, ale to boli uz len dva mesiace a zvysok som uz pracovala, ale dost mi to pomohlo,kedze som robila v podstate to, co som studovala.
záleží od školy a od uplatnenia....lebo pravdupovediac, VŠ bez praxe je ti vo veku 38rokov už nanič, tam už sa prihliada aj na vek a prax....vzdelanie potrebné k danej práci síce môžeš mať, ale posielaš životopis a tam ani rok praxe v danej oblasti....ak by si pracovala aspom v podobnej oblasti alebo mala možnosť vykonávať danú profesiu počas štúdia, tak ok....ale aj mladé baby po VŠ majú problém sa bez praxe zamestnať, naozaj záleží od konkrétnej školy a oblasti kde chceš pracovať...ak ide o školstvo či zdravotníctvo tam by si sa ešte uplatniť mohla ak o sociálnu prácu či právo - tam už skôr nie ako ano
@mogaa zdravotníctvo
@cicikmicik tak ak si ochotná odísť potom do zahraničia a tu nechať rodinu, tak ok....ono je otázne či sa v zahraničí uplatní hneď aj manžel a aj s deťmi to už bude zložitejšie kedže tu majú väzby....predpokladám že ako zdrav.sestra, takže ano vieš sa uplatniť aj tu, aj keď to bude ťažšie ale potom by som hľadala miesto zdrav.sestry v DSS-kách, tam sa vieš zamestnať aj počas štúdia....záleží odbor...medicína už nie lebo si už dlho po škole, jednak si veľa vecí pozabúdala a aj už sa vekom horšie učí a pamätajú sa nové veci....
@mogaa nie nechala by som tu rodinu ani oni by nešli. , mohla by som mať miesto pár km od hraníc , v podstate akoby som jazdila do Ba pracovať ...jazyk viem žila som tam 10rokov na striedačku so slovenskom
@mogaa ak by nešlo o život v živote by som tu nenechala rodiny a deti duplom
@cicikmicik ja by som sa na to dala,ked uz nic ine aspon sa budes rozvijat,vzdelavat a nezakrpatie clovek. Otazne je,ci ti budu v zahranici akceptovat nasu VS
@marca12 áno mám to zastene , to čo chcem ja akceptujú
Mám 38, 4 deti (2-10 r.), prácu na plný úväzok, muž je niekoľko mesiacov do roka v zahraničí + škola. Úprimne? Je to o držku, ale dá sa, pokiaľ máš cieľ a vieš, prečo to robíš. No treba sa pripraviť na to, že učivo ťažšie lezie do hlavy ako pred 20 rokmi.
@cicikmicik caka ta potom este cca 15r do dochodku. Urcite by som to skusila aspon.
ja mam 46 a studujem vysku, viem ze ma to posunie dalej v praci tak studujem tiez ma to bavi. da sa to sklbit
choď do toho.. moja švagriná študovala VŠ pri dvoch deťoch, keď ju končila bola matka-samoživiteľka a všetko zvládla 🙂 do vzdelania sa oplatí investovať čas, energiu aj peniaze
@cicikmicik odporúčam,je to niečo čo v budúcnosti využijete,verím v to...ja mám 40,jednu VS som práve skončila,a idem si robiť ďalšiu.Je to narocne,popri práci,a deťoch,domácnosť ale dá sa to.netreba to vzdávať.drzim palceky
Ešte dodám že po škole by som mala možnosť pracovať za hranicami , keďže jazyk mám, len vzdelanie nie ,čiže možno finančne by sa to vrátilo ..