Štúdium psychológie na Paneurópskej VŠ v BA

esmera50
6. dec 2018

Ahojte, nie je neskoro skúsiť študovať psycholu externe? Mám 35 okov, kým pôjdem, ešte nejaký ten rok ubehne...Má to význam, uplatnenie? Aká je to škola, dobrá? Lákala by ma klinická psychola...

mirola
6. dec 2018

@esmera50 ahoj, ja som tam studovala Klinicku psychologiu. Neskoro nie je, zalezi od teba. Kolko penazi, casu a energie si schopna investovat. (Skola je sukromna, preto spominam peniaze) inak zo zaciatku je to pohoda lahoda, 4 az 5 rocnik najtazsi. Ale su tam naozaj odbornici, naroky boli ked som tam bola ja vysoke. Dnes uz ani neviem ci su prijmacky. Este ti chcem povedat, ze je to beh na dlhu trat a neni to, ze skoncis Mgr. a si psycholog. Najprv Bc. zo vseobecnej psychologie, potom Mgr. Zo skolskej poradenskej, alebo Klinickej, no potom specializacia, dalej 5. Rocna prax.. a neustale vzdelavanie a pracovanie na sebe... uplatnenie je siroke... no musim povedat, ze studijum velmi zaujimave.. mna fascinovalo a velmi bavilo 🙂 po materskej si este idem dorobit doktorat.. btw ci denne - prezentacne, alebo externe je to jedno.. vsade nadabis aj na 40tnikov, ktori si rozsiruju specializacie, napriklad Socialnu pracu o psychologiu a podobne... ak ta nieco zaujima kludne sa pytaj...

esmera50
autor
7. dec 2018

@mirola diky, aj ja chcem doktorát, prijmačky už teraz nie sú, keďže je to súkromná :D No externe sa dá iba do BC, potom na mGr. už iba školská a pracovná psychola, tá ma nebaví...ach jo, dá sa to zvládnuť, ak pôjdem aj interne na Mgr. Doktorát malý chcem, len keby som sa vydala, ako to zvládnem pri dieťaťi a rodine? Dá sa? M8m 35 rokov, nevadí, ozaj? Bude to ešte mozog brať? Mám už Mgr. z inej výšky, vtedy to ešte mozog bral :D
Rozhodujem sa medzi psycholou a prír. vedami, medzi PhDR. a RNDr, co je lepšie? Myslím z hľadiska uplatnenia, ja chcem klinickú alebo neuropsychológiu, aký je rozdiel? Klinická sa uplatní? Lebo psychológovia su vraj bez práce, každá klinika potrebuje veľa lekárov, no iba jedného psychológa....
Mali ste aj praxe? Kde chceš pracovať ty? Liga pre duševné zdravie či niečo iné?