Ahojte žienky, prosím Vás, študovala alebo študuje niektorá na UNIPO pedagogiku externe? 🙂
Dá sa to zvládnuť popri práci? Je nutné hrať na hudobný nástroj?
Dá sa to zmáknuť aj keď robím na zmeny a teda nemohla by som chodiť do školy ani každý víkend, jedine každý druhý?
Akademický rok 2021/2022 som už prepásla alebo 22/23 by som si už rada podala prihlášku ale keďže sa platí 750€, nerada by som po prvom roku odišla kvôli, napr. hudobnému nástroju.
Ďakujem Vám za odpovede 🙂
@elibelipebeli Ahoj, ja práve končím Bc. na UK a kvôli presťahovaniu do iného mesta rozmýšľam nad Mgr. v PO na učiteľstvo primárneho vzdelávania. V máji nastupujem zároveň na MD a veľmi sa rozhodujem, či zmeniť školu alebo ostať na UK aj napriek dlhšiemu dochádzaniu do školy. Chcem sa teda opýtať, ako si spokojná so štúdiom na PO aj napr. s prístupom učiteľov alebo vyučovaním v soboty (na UK bolo možné odísť skô z poobednej prednášky, ak sme potrebovali). Na UK sme tiež mali hudobný nástroj len flautu a čítala som, že v PO flauta nie je. Nemám moc hudobné nadanie a trochu sa obávam, či to zvládnem 🙂
@jm1988 Ahoj. Chodila som na predškolskú pedagogiku, ano. Štúdium aspoň pre mňa nebolo veľmi náročné. Učitelia sú fajn, vždy sme sa vedeli s nimi dohodnúť, boli ohľaduplní. Ja som, žiaľ, študovala 2 roky online, ale myslím, že kvalita toho štúdia tým vôbec nepadla. Ja odporúčam. Ak budeš chcieť nejaké konkrétne info ohľadne predmetov alebo iné info, tak mi kľudne napíš spravu ;)
@lenkagll ďakujem. A ako je to s hudobnou, výtvarnom, telesnou?na strednú školu ucitelstvo pre MŠ bývajú náročné prijímačky, tak by ma zaujímalo ako je to na VŠ. Ci treba vedieť hrať ja hudobný nástroj, spievať? A prosím ta koľko si sa cca učila na skúšky?na tie ťažšie mozno? Alebo teda aký rozsah cca je treba na skúšky vedieť? Viem ze skúšky sú rôzne, mam uz jednu VŠ skončenu ale denne štúdium. A keďže teraz už pracujem, dúfam ze externe štúdium sa bude dat zvládnuť v pohode🙂 a školu ste mali len soboty ci aj piatky?
@jm1988 telesnú sme mali 2x (1. a 3. ročník), ktorá bola v podstate nenárocná. Pamätám si, že v telocvični sme mali asi hodinku takú teóriu o polohách, postojoch - názvoslovie, z ktorého sme mali malý test. Potom sme si mali každý samostatne pripraviť hru použiteľnú pre deti predškolského veku (skákačky, naháňačky, preťahovačky atď atď.) .. prešli sme tuším všetci, nebolo to ťažké.
Výtvarnú sme mali viackrát počas štúdia, len sa to vždy nazývali nejako inak. Riešili sme vždy oblasti, ktoré sa nachádzajú v ŠVP, napríklad nám ukazovali a vysvetľovali výtvarné techniky, výtvarné pomôcky aké sa používajú a v ktorých prípadoch a pod. 1x sme mali urobiť aj plastiku z modelovacej hmoty na nejakú tému a odprezentovať to alebo vytvoriť nejaký obraz z prírodnín. Tiež nič ťažké. Čo sa týka hudobnej, myslím, že sme mali na vyber aj iný nástroj ako flautu, ale asi všetci sme si vybrali flautu. Ja osobne som na ňu nikdy pred tým na flautu ani žiadny iný nástroj nehrala a nepoznala som ani noty, ako niektoré moje spolužiačky. Boli sme tam viaceré, ktoré sme sa s tým stretli prvýkrát a všetci sme prešli. Skúška pozostávala z toho, že sme si mali pripraviť 3 jednoduché detské piesne podľa tvojho výberu a zahrať ich na flaute a tiež zaspievať so sprievodom flauty tvojej spolužiačky. Nepoznám babu, ktorá by cez to neprešla. Takže sa nemusíš báť, ak nemáš skúsenosti.
No, so skúškami to bolo tiež fajn. Vždy sme mali dosť času na prípravu. Vždy nám vyučujúci dali literatúru, z ktorej bude skúška pozostávať. Keďže z jedného predmetu máš 1x prednášku (4 hodiny) a 1x seminár (4 hodiny), tak na prednáške sme prebrali nejaké učivo, z ktorého sme mali na seminári priebežný test a po teste zas sme niečo prebrali a potom sme mali veľký test bud online cez moodle alebo sme sa dohodli na nejaký termín s vyučujúcimi. Nikdy som nemala školu iný deň, ako sobotu. A čas na prípravu si myslim, že je dostatočný, lebo väčšinou je prednáška v jeden mesiac (napríklad oktober) a seminár je na ďalší mesiac. Malo kedy sa mi stalo, že by som mala seminár o týždeň, alebo o dva, keďže okrem druhého ročníka som nechodila do školy každý víkend. A to je ďalšia vec, že si môžeš pri tvorbe rozvrhu sama rozvrhnúť ako budeš mat predmety. Vždy je viac dátum na výber. Treba sa s tým len pohrať a hlavne stihnúť sa naň prihlásiť hneď ako je to možné, aby ti dobre termíny predmetov nevybrali ostatní spolužiaci 🙂
@sunday8 ahoj, ja teraz nastupujem do 1r. na tejto škole externe, mam 3 deti, z toho najmladšia rok a pol, a extrémne náročné dieťa, muž veľa pracuje a pomoc starých rodičov nulová. Na hudobný nástroj hrať neviem, ale snažím sa už pomaly nájsť niekoho, kto by ma doucoval. No aj napriek všetkým nelahkym okolnostiam do toho idem. Budem bojovať koľko budem vládať 🤷♀️😜