Štúdium počas materskej

6. feb 2023

Mám skončenú VŠ a od septembra idem na MD. Toto je naše prvé dieťa a ja zvažujem, či si počas MD nespraviť VŠ - 3. stupeň, samozrejme, externe. Chcem si ho spraviť určite, pretože sa mi zijde. No neviem, či nastúpiť hneď od septembra aj na študium alebo rok počkať. No zas by som rada študium ukončila do konca rodičovskej...

moni106
6. feb 2023

Urcite chod.podla mna co najskor .drzim.palce

adamadent
6. feb 2023

Šla by som čím skôr, kým dieťatko často spi a ak ti ma kto z rodiny pomôcť. Držím palce

behulka
6. feb 2023

Budeš mať pomoc od rodiny so strážením dieťatka, budeš musieť chodievať na prednášky, semináre prezenčne, ako ďaleko budeš dochádzať ? Zladiť dojčenie a školu prvý polrok je veeeľmi náročné, ak niekto popri tom "nekočíkuje" okolo fakulty. Ja by som minimálne rok počkala.

ajka0207
6. feb 2023

Aj máš zistené ako externe PhD vyzerá na vašej fakulte? Lebo veľa náležitosti (pedagogická činnosť) býva taká istá ako pri denných študentoch.

autor
6. feb 2023

@adamadent
@moni106 premyslam len, ci mi nebude luto, ze nie som s babatkom.

@behulka pomoct mi ma kto. Skola je 30km. A externe je len cez vikend.

autor
6. feb 2023

Navyse, manzel i rodicia chcu, aby som sla. Jediny dovod je, ci to nebudem lutovat...teda to, ze nie som s babatkom, ze sa mu nemozem plne venovat

lavinis
6. feb 2023

Tak to máme my ako vedieť či budeš ľutovať?
Ty si musíš určiť priority
Kopec žien študuje popri dieťaťu
Kopec žien zas neštuduje
To si musíš rozhodnúť sama

mirkava
6. feb 2023

Záleží aké dieťatko budeš mať. Pri mojom by som to nezvládla, ale sú deti ktoré presia aj pol dna + noc

kacena4
6. feb 2023

za mna skola pocka neutecie o rok ta bude stat tiez, ale vychutnat si prvy rok d babatko je nezabunutelne uz len take dojcenie a nestresovanie sa s ucenim a dochadzanim do skoly

ls56
9. feb 2023

Rok by som bola s dietatkom a potom by som išla. Prvý rok je pre dieťatko najtazsi-zoznamuje sa s okolitym svetom- a uz nikdy nebude take male dietatko ako bolo. Uz bude len rast a tebe budu tie casy chybat. Ale uz sa nezopakuju. Skola sa da dorobit prakticky hocikedy, ale dieta bude male len raz. A hlavne na zaciatku obdobia potrebuje hlavne mamu. Keby si odchadzala od neho raz za mesiac je to nieco uplne ine. Ale takto budes stale bud prec alebo sa ucit na skusky,samozrejme domace povinnosti tiez nepockaju. Ale je to dost aj o prioritach a co clovek uprednostnuje. Ak je to pre teba dolezitejsie,tak samozrejme chod. Ale ver,ze skola pocka.

autor
9. feb 2023

@ls56 preto premyslam, ze rok pockam. Odchadzala by som len piatok a sobotu na pol dna - cely den. Ale myslim, ze bude lepsie ak ten rok pockam.

ls56
9. feb 2023

Vobec nic ti neujde. Prave naopak. Uzi si matersku, to ze je babo este male a potom moze ist na matersku aj ocko a ty chodit do skoly. Da sa vselico vymysliet.