Štúdium na vysokej škole a dieťa s opatrovateľkou

15. sep 2022

Ženušky, viac hláv, viac rozumu...
Riešim vysokú školu. Bc som si urobila počas prvej rodičovskej dovolenky, takto o rok v septembri by som rada začala Mgr. Už som bola dohodnutá so známou že pôjdeme spolu, no teraz mi to vychádza tak, že druhé mimčo bude mať pár mesiacov. Viem čo to všetko obnáša študovať pri deťoch.
Hlavný problém, že sa chodí každý piatok na prednášky. Staršie dieťa je v škôlke, odtiaľ ho môže vyzdvihnúť babka/dedko keď skončia v práci a do večera postrážia. No drobátko si budem musieť brať so sebou. Síce mám úžasnú rodinu, no toto nie je v ich silách, aby so mnou v tie piatky cestovali.
Premýšľala som nad opatrovateľkou, že by som jej na tých pár hodín dieťatko odovzdala, ona by mi ho doniesla keď tak na kŕmenie.
V hlave parádny plán... Povedzte mi, je to úplne šialenstvo? Počkať pár rokov alebo sa do toho pustiť?
Manžel aj mamina ma od opatrovateľky úplne odhovárajú, ja som vďaka tomu na vážkach .
Viem, že mám ešte čas na premyslenie, ale tiež mám rada život naplánovaný a nerobím veci za pochodu 😅

janinah
15. sep 2022

Ťahať pármesačné babetko hore dolu,len aby si bola Mgr? kašli na to..min. to odlož aspon o dva roky.

koniarova
15. sep 2022

Prečo by si si musela brať bábo so sebou? Jeden deň hádam vydrží kŕmenie z fľaše.

janinah
15. sep 2022

@koniarova aj ked ho nechá s babkami,tak na nich to bud epriveľa,to nie je len nakrmiť a pokoj,treba sa normalne postarať

koniarova
15. sep 2022

@janinah dieťa má aj otca.

pribinak
15. sep 2022

Odložila by som štúdium o rok. Jednak nevieš aké bude bábätko, či to nebude človek náročný a potom učiť sa s plačúcim babatkom toez nie je super
1. rok dieťaťa je extrémne dôležitý, za mna štúdium 1. rok počká

danyelia
15. sep 2022

Ahoj, ja by som skôr poprosila niekoho z rodiny, či sa za ten čas o bábo nepostarajú...babka, dedko, muž, sesterka, príp. ešte nejaká kamoška, ktorú poznám. Ona by niečo zarobila, Ty by si mala dobrý pocit, že je v dobrých rukách...úplne cudziu opatrovateľku by som ja osobne asi nechcela, to by som radšej počkala, kým bábo povyrastie a postráži ho rodina...Ale zas ak na to máš financie, opatrovateľka je overená, máš z nej dobrý pocit, má dobre recenzie a veľmi tú školu chceš teraz... 🤷‍♀️

gabika8855
16. sep 2022

Ja som studovala externe a mali sme tam studentky mamicky stava sa to aj na dennom studiu nie len externom...bezne som vidala na chodbe mamicky ktore pocas pauzy medzi prednaskami boli so svojimi babätkami alebo oni mali prednasku mamicka potrebovala vybehnut nakojit cize podla mna chod do toho a ano kludne by dom si nasla niekoho vsak ked je dobre pocasie ta opatrovatelka sa moze prechadzat kocikat aj v areali a blizkosti skoly pripadne na chodbe a cakat alebo mavaju tam aj oddychove zony tak bude tam s nim a keby to je daka studentka co nema v piatok skolu by bolo tiez super vsak pocas toho ako babo spi sa ona moze ucit a takto ich budes mat aj pod dohpadom aj blizko k sebe ...keby mne niekto toto ponukne v studentskych casoch by som bola stastna a ked sa ti to nebude pozdavat nebudes stihat tak prerusis studium nic tragicke ;)

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz