Štúdium na VŠMU

babsi129
29. apr 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je tu niekto (alebo poznáte niekoho) kto študoval na VŠMU aj neskôr ako hneď po strednej škole (vek okolo 30-35)? Ako mladšia som mala zlé vzorce a vydala som sa nesprávnou cestou a keďže by som sa chcela začať venovať herectvu tak hľadám možnosti. Keďže nikde neviem nájsť vekové obmedzenia na prijatie na VŠMU, tak možno sa tu nájde niekto kto by mi vedel poradiť 🙂
Ďakujem krásne za každú radu, veľmi by sme mi pomohli.

lilianka28
29. apr 2024

@babsi129 Myslím, že nie je vekové obmedzenie. Na herectve síce nikoho takého nepoznám, ale VŠMU konkrétne na réžiu poznám čo prijali, tak mala okolo 30-ky.

kiki68
29. apr 2024

Nie je vekove obmedzenie. Zalezi co predvedies a koho poznas v komisii

babsi129
autor
29. apr 2024

@lilianka28 ďakujem 🙂

babsi129
autor
29. apr 2024

@kiki68 v komisii bohužiaľ nikoho nepoznám, určite by to bolo ľahšie keby poznám 😅 a neviete náhodou ako je to s tetovaniami? Keďže mám potetovanu ruku (celú ruku-rukáv) tak sa dosť obavám že to bude problém :/

ivka225
30. apr 2024

@babsi129 tetovanie nemusi ale moze byt problem. Napriklad ta robi nepouzitelnou vo velkom rade uloh (napr. historicke filmy).

kiki68
30. apr 2024

@ivka225 tetovanie sa dnes uz da spolahlivo prekryt.

kiki68
30. apr 2024

@babsi129 ved to skus a uvidis. Hlavne musis byt pre nich niecim zaujimava.

lilianka28
30. apr 2024

@babsi129 To, že v komisii nikoho nepoznáš, neznamená že ťa nemôžu prijať.
Osobne poznám takého, čo ho prijali bez akejkoľvek protekcie. Síce až na 2x, ale prijali. A to s ním boli na skúškach aj takí, čo už aj 4 - 5 x sa pokúšali dostať na školu. Pokiaľ to naozaj chceš, musíš skúšať a ísť za svojim snom.
Tak prijímačky sú naozaj náročné a vyčerpávajúce, v poslednom kole dosť aj na psychiku. Záleží aj kto bude v komisii, a komu sa bude tvoj výkon páčiť. Lebo 100 ľudí, 100 chutí.