Ahojte, študovali ste tu niekto v Banskej Bystrici právo pripadne aj externe? Aké máte skúsenosti? Dopracovala som sa k pár názorom, že je problém školu dokončiť, pre ego učiteľov. Je to skutočne také zle?
Ten druh sikany od profov je tam na viacerych fakultach, mala som dokonca spolubyvajucu z inej katedry ze ju umyselne posunul do medzirocnika aby musela platit skolne hoc ucivo na skusku vedela a to mala vseobecne znamky A,B aj nejake to C a to som si myslela ze si robi herecku srandu ked mi na byte plakala od vecera do rana az kym som potom ja snim nemala tu cest a este s jednym, ktory mi otrasne hrubo vynadal len za oslovenie "pan profesor" okrem tohto este par takych arogantnych bolo pocnuc aj na studijnom zamestnankyna, ktora sa mi na normalnu otazky ohladom studia vysmiala do xichtu...vseobecne ani na jednej z VS kde som bola a skoncila som taketo arogantne povysenecke spravanie od profov nezazila ako tam preto som sa aj zbalila a isla zo dna na den prec
Šikana zo strany profesorov sa nájde na každej škole. Osobne mám skúsenosť, že podľa ostatných najhorší profesor bol na mňa veľmi milý.. a zas tí, od ktorých by som to nečakala na mne sedeli. V dnešnej dobe sa už podľa toho nedá vyberať škola :D nikto by potom neštudoval
@olinka246 tak ja vysokú mám, mam prax aj prácu ktorú neplánujem meniť. Chcem študovať, pretože mam o to záujem, no som už príliš stará na to, aby som si nechala pre známky kakať na hlavu a ešte za to musela platiť. Že to niekomu nevadí je absolútne v poriadku, no ja si na základe toho môžem s čistým svedomím povedať, že na vysokú nepôjdem znova. Keď som šla študovať na Komenského tak som sa s takýmito názormi absolútne nikde nestretla. Samozrejme som vedela že škola je náročnejšia, profesori majú vysoké nároky no vyslovene som nestretla a ani nezažila, že by sa tam niekto ukajal na študentoch ako napríklad v komentári od judar
@ajush5 ja som toho uz zo dna na den vazne mala pokrk a to som vsade pocuvala reci ze naj skola na sk a blbosti ale to ze sa daky titulovany horenos opovazil ma face to face skrz jeho doktorantsky titul a poziciu na tej skole ponizovat ze co si to dovolujem ho nazvat profesorom to bola posledna kvapka
Čo sa týka štúdia je to jednoduchšie než v Ba ale čo sa týka profesorov (alebo ako ich nazvať) tak to je jeden hnoj… nielen že ego majú do neba ale aj mnoho iných veci ktoré by som radšej napísala do súkromnej správy ako takto verejne. Toto bolo asi moje najhoršie rozhodnutie ísť tam
@sasitimi17 budem veľmi rada ak mi napíšeš 🙏🏻
Určite sa študium práva na umb zvládnuť dá, no prechádzka ružovou zahradou to teda fakt nie je… Ak chceš skús to a buď ti to vyjde alebo nie. Za mňa to študium bola pekná životna skusenost ale som rada že som odtial odišla.
Čo počúvam od ostatných, tak v BB je najľahšie právo (nemyslím súkromné školy). Poznám viacerých, čo prestupovali do BB z KE alebo z BA na Mgr. a povedali, že je to tam ľahšie 🙂 Učiť sa treba ale všade, no k externistom majú iný prístup, nechcú od nich až tak veľa ako od denných študentov, aspoň na našej fakulte to tak bolo.