Dobrý deň,
študuje niekto na tejto fakulte chémiu alebo matematiku popr. hocičo iné?
Vedeli by ste mi poslať rozvrh 1.ročník na tejto VŠ?
Ďakujem veľmi pekne.
Asi len plánuješ ísť, lebo zrejme nemáš predstavu, ako to funguje.
Ty si na začiatku naklikáš hodiny. Povinné Ačkové, ktoré musíš mať. Potom Bčkové, ktoré potrebuješ kvôli dostatku kreditom. Ak sa nič nezmenilo, za prvé 3 roky Bc. potrebuješ 180. Tie Ačkové zvyknú byť za 3-6 kreditov, Bčkove sú zväčša za 2-4.
Ačkové musíš absolvovať. Ak chceš nejaký B, ale v tom čase máš A, máš smolu, A má prednosť. Takže B si hľadáš na taký čas, kedy nemáš A (čo niekedy dosť obmedzuje, hlavne keď máš dve aprobacie a potrebuješ z oboch určitý počet kreditov a ešte aj tie sa ti kryjú). No a ešte ak sú hodiny aj na iných miestach a potrebuješ tam "dobehnúť" na čas, tak pozeráš, či to časovo stíhaš.
Takže nemá každý študent rovnaký rozvrh, aj keď študujú to isté. Znie to strašne, ale dá sa to 😂
Keď som študovala ja, pár rokov dozadu, 1. ročník bol najhorší asi na všetkých odboroch PF, pat dní v týždni škola. Rozdelení sme boli do študijných skupín, prednášky boli spoločné, cvičenia z A-čkových predmetov mala každá skupina pevne dané a Bčkové bolo treba tomu prispôsobiť. Takže rozvrh je vysoko indiviuduálny, ale teda počítaj s tým, že prvé dva semestre budú najhoršie, potom sa to len zlepšovalo.
No neviem ako teraz, ale ked som ja chodila na vs, tak kazdy rok, kazdy smer mal uplne iny rozvrh hodin. A ono to aj zavisi, kolko a akych predmetov si clovek vyberie, ak ide o akreditovane studium, cize aj spoluziaci medzi sebou sme mali ine rozvrhy. Velmi divna otazka....🤔🤔