Ahojte, myslíte že je možné študovať naraz na dvoch VŠ? Na jednej denne a druhej externé? Má s tým niekto skúsenosti?
Ano mala to tak kamaratka sle ako je to tak narocne ze musis byt riadna hlava aby si dokazal sa ucit na tolko predmetov mne stacila jedna vyska denna
To musíš vedieť ty, či by si to dala. Ja nie, u mňa by to bolo na úkor svojho voľného času a to by som nechcela…
Zavisi od narocnosti skol, ja by som do toho ale nesla. Radsej si najst pracu popri studiu a mat prax, ja som tak v bc rocniku presla na full time a teda 2.stupen studovala uz externe ale bolo to extremne narocne. Cez tyzden som chodila podvecer domov a vikend presedela v skole. Ucila sa po nociach. Ale nemenila by som, pre mna bola dolezitejsia praca ako skola.
Poznala som dve baby, čo teak študovali, sle nedokončili. Okrem toho externé sa platí, tam si už neviem predstaviť popri tom ešte brigádovať.
Kazdy clovek je iny, darmo Ti tu niekto napise, ze zvladal, alebo nezvladal. Ani nepises, ktore VS planujes studovat, lebo tam su ohromne rozdiely. Ja by som skusila najskor jednu a ak zistis, ze mas vela volneho casu, tak od dalsieho roku mozes robit dve naraz. Aby sa Ti nestalo, ze zacnes dve a ani jednu nedokoncis.
Študovala som súbežne dva odbory na dvoch fakultách tej istej univerzity v dennej forme - na oboch s individuálnym študijným plánom. Zvládala som to, pretože jeden z tých študijných odborov bol (a stale je) mojou obľúbenou životnou témou a učilo sa mi to veľmi ľahko. Zároveň som bývala na internáte v hlavnej budove jednej z fakult, čiže aj to zohralo svoju pozitívnu rolu a logistika tym pádom nebola až tak náročná. Neštudovala som ale v rovnakých ročníkoch, v jednom som bola o rok vyššie.
Podľa mňa je veľmi dôležité o aké odbory konkrétne ide, či sú z tých náročnejších (popri medicíne napr. by to bola asi samovražda) a zároveň aj to, nakoľko si človek zorganizovaný a prip.sa budeš vedieť vzdať nejakej tej spoločnej párty (jasné že nie všetkých) na ukor svojho rozhodnutia študovať dve školy naraz. Ja som popri tom dokonca ešte aj brigádovala, keďže druhú školu bolo treba platiť. Ale stíhala som aj žiť bežný študentský život.
Ja osobne by som do toho šla zas a znova bez váhania, bola to jedna moja úžasná životná skúsenosť.
Dá sa to. Tiež som o tom uvažovala, ale predstava nemať žiaden voľný čas ma odradila.
@dskjhfdlkdjhl chcela som umeleckú, voľné výtvarné umenie a slovakiaticko mediálne štúdiá ma druhej
Dve VŠ sa dajú študovať aj dennou formou, nielen diaľkovou. Dáš si na jednej alebo na oboch individuálny študijný plán. Ja som študoval na viacerých fakultách tej istej univerzity, pretože sme mali odborné prednášky na rôznych fakultách. Ale potom som si k tomu zobral ďalšie prednášky na úplne inej VŠ, ktoré ma zaujímali. Teda nebol to kompletný ročník. Dá sa všetko, len to musíš chcieť. (Ale nebolo to na Slovensku, neviem ako by sa k tomu tuna postavili)
ja. obidve som skončila, boli v rôznych mestách. jednu som študovala kvôli uplatneniu po škole, druhú zo záujmu o štúdium.
poznam slecnu, ktora studovala stavebne inzinierstvo a popri tom muzikalovy spev...vraj v pohode, len si treba vediet zadelit cas 🙂
Robila som denne VŠVU (grafika) a marketing-obchod na Obchodnej fakulte EU externe (vtedy sa ešte neplatilo. V tejto kombinácii bolo učenie a skúšky v pohode, chcelo to disciplínu.
Ja som mala jednu tu a jednu v cudzine - ale len druhý stupeň VS.
Ano, da. 🙂
Ahoj ja študujem na dvoch VS ,a stíham,no vždy je to o Tom ,o rozložení povinnosti,síl a energie. Určite sa to dá.
Moje decko študovalo dve školy dennou formou,občas bolo ťažko ale slo to
@venusa85 ako určite...máš pravdu...ja študujem na 2 VS v externej forme. Na jednej VS ,štátna verejná škola,prezenčna forma a na druhej sú len online výučba,prevažne. Je to na každom zvážiť. Nedá sa povedať ,žeby to bolo úplne ľahké,ale keď je motivácia študovať,všetko sa dá.
@gabriellajanikova držím ti palce ✊
Dá sa študovať dve vysoké školy denne?? Dakujem😇
Mala som spoluziacku,ktora denne studovala na stavebnej fakulte a externe pravo. Dodnes nechapem ako to dokazala zvladnut. Ale ani nevyzerala,ze by ju to nejako zatazovalo.
@gabriellajanikova Nechcem ta urazit,ale to,co studujes nie su narocne odbory ani narocne skoly.
Ja som studovala 2 vysoke naraz a zvladla som ich 😉
Mala som tak pár spolužiačok,čo študovali súbežne denne právo a externe ekonomickú a dali to,ja osobne si to ale neviem predstaviť,ale dá sa to..