Štúdium medicíny/zubného lekárstva v zahraničí

jozefmrkva
8. jan 2022

Dobrý deň, je tu niekto taký, kto vie poradiť ako to je so štúdiom medicíny/zubného lekárstva v zahraničí? Ako postupovať? A pod.?

Ďakujem

sisa_s
8. jan 2022

Podat si prihlasku a ucit sa...hadam je stredoskolak iduci na medicinu dost inteligentny, aby si vygooglil podmienky prijatia na vš, kde chce ist

jozefmrkva
autor
8. jan 2022

@sisa_s ďakujem za radu, na ktorú by som sám nikdy neprišiel….ale nehľadám tu odpoveď panej, ktorá je sa robí múdrou. Mojím snom je ísť študovať mimo ČR, SR. Preto by som sa chcel poradiť s niekym, kto to absolvoval, na čo si dať pozor, na čo nezabudnúť. Dúfam, že nebude každý taký ako vy. Pekný deň

dskjhfdlkdjhl
8. jan 2022

@jozefmrkva Asi by bolo rozumne napisat aspon stat, lebo zbytocne Ti niekto bude pisat napr. o Nemecku, ak tam ist nechces.

jozefmrkva
autor
8. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl rád si vypočujem postrehy všetkých, ale ďakujem

loginexistuje
8. jan 2022

@jozefmrkva v akom jazyku ovladas ucivo biokogie chemie a fyziky ? od toho sa treba odrazit a potom od vysky budgetu

aeruginosa
8. jan 2022

Na instagrame je stranka medickavberline, taktiez je s nou podcast na Medicaste, ktory si vies vypocut, len neviem, ci zodpovie na otazky, ktore prave hladas.

jozefmrkva
autor
8. jan 2022

@aeruginosa Ďakujem veľmi pekne za tip

alazala
8. jan 2022

@jozefmrkva moje deti študujú v zahraničí , nie medicínu . V prvom rade musíš mať skúšky z jazyka, každá škola moze mať iné požiadavky tak sa musíš pozrieť aký certifikát vyžadujú . Na prijimacie konanie posielali esej, potom absolvovali interview. Medicína moze mať ešte nejaké testy navyše . Ale všetko si sami zisťovali aj vybavili aj čo sa týka potom ubytka pripadne pôžičky na štúdium atd..ja o tom vlastne nič neviem .

aeruginosa
8. jan 2022

Inak, este mi tak napadlo, ja som svojho casu premyslala nad studiom mediciny v Rakusku, nepamatam si uz presne, co vsetko bolo treba vybavovat, ale viem, ze prijimacky boli z biologie, chemie, fyziky, matematiky, nasledne sa robili nejake (uz presne neviem) psychotesty, alebo proste testy zamerane na logiku, IQ a este bol aj ustny pohovor s uchadzacom.. no masaker podla mna. Drzim palce, ale aj v Cesku je skvela uroven mediciny, ostatne, ak sa budes studiu svedomito venovat, budes dobry lekar z akejkolvek univerzity.

simonka2000
8. jan 2022

Ahoj, skús sa ozvať Interstudy, myslím si, že ti isto budú vedieť poradiť vo všetkom 🙂 pomáhajú aj s príjmačkami, internátom atď… ak nemáš Instragram, skús pozrieť aj webstránku. Pravidelne pridávajú na story aj študentov, tí tam rozprávajú o svojich skúsenostiach, ako čo funguje. Možno ti budú vedieť dať kontakt, na niekoho kto je na medicíne. Snáď ti to pomôže.🙂