Ahojte, velmi rozmyslam nad studiom mediciny v Cechach, kedze som pocula, ze na Slovensku to nie je na takej urovni ako prave v CR. Premyslam nad Brnom a Olomoucom, ale pocula som aj, ze co sa tyka narocnosti tak je to tam v CR ovela narocnejsie ako tu, preto sa bojim, ako by som to zvladala (ja viem, ze aj tu na SK je to urcite narocne) a chcela by som sa vas opytat, ci mate niekto nejaku skusenost ohladom Brna alebo Olomouca, ze ako to tam chodi a tak....'
áno je to tam náročnejšie. Jednej kamarátky dcéra zvažovala kvôli tomu prestup na SK ale nakoniec to dala a študuje tam. Teraz už neľutuje, že tam zostala, ale začiatky boli ťažké.
urcite v CR uplne iny pristup aj k vyucbe k praxi a tak prijimacky su okrem biologie a chemie aj z fyziky
myslim Brno
a ci je narocnejsie napr tam anatomiu maju uz v prvom rocniku aj biofyziku a maju vela praktickych skusok nikto sa nevyhne pitvaniu chodia sa aj ucit do pitevne skusat musis rozpitvat vzdy nieco z oblasti atd
vôbec nerieš, je tam na úrovni každý typ vysokej školy,,mám mnoho známych, ktorí študovali v Čechách, ani jeden sa nechcel vrátiť, všetci boli mimoriadne spokojní...
Ved si daj prihlasku na SK aj do CR a uvidis, kam a ci ta vezmu. Potom sa rozhodnes. Uplne zbytocne riesis teraz taketo veci, medicina je narocna vsade. Radsej sa uc, aby ta aj vzali. Mala som takych spoluziakov, co preberali a nakoniec sa nedostali nikam.
@aeruginosa ale je narocne sa pripravovat napr na lfuk z tych podkladov a este aj do Brna alebo Olomouca z ich odporucanej literatury, preto by som SK najradsej vynechala
Tak vynechaj a zameraj sa na ceske skoly. Keby si mam druhykrat vybrat, asi by som skusila aj CR a jednoznacne Olomouc.. ale byt tebou, dam si prihlasku aj do Brna.. drzim palce.
Ja by som rozmyslala aj nad ostravou 😉
Ahoj nastupujem prave do brna kde som sa dostala na zuby (tam som bola 2.) aj na vseo (6.) ak by si mala otazky kludne sa ma pytaj viem o tom dost o prijimackach aj skole
@vanes_bazos materialy máš pdf, či papierovú verziu?
keď takto rozmýšľaš, myslím, že sa obávaš, že to nezvládneš a to nie je dobré....musíš si veriť a vôbec nešpekulovať, kde je čo ťažšie, ľahšie, výhodnejšie...celé zle...
@w3ronika77 ahojky v pdf kludne mi napis na msg alebo instagram a poslem ti vsetko co mam ale su tam bmedic testy
Prijimacky z minulych rokov
Knihy modelovky atd este vela toho mam
@vanes_bazos vanesa sevcikova
Alebo by som sa vas chcela opytat ci aj vy ste takeho nazoru, ze radsej studovat medicinu v CR ako na SK?