Dobrý deň, chcela by som si dať prihlášku na Lekársku fakultu Slovenskej Zdravotníckej Univerzity, lenže veľa ľudí má na túto školu negatívny názor.. aký máte názor by na túto školu, je dobrá, kvalitná? Mám si dať prihlášku tam alebo radšej Lekársku fakultu Univerzity Komenského? Každá odpoveď mi pomôže pri mojom rozhodovaní. 🙏
Len preto, že jediná dobrá vec, čo som na tú školu počula, je že majú stáže na dobrej úrovni, lebo ich je menej, ale samozrejme negatíva prevažujú, čo sa týka SZU..
Staze ta velmi "nespasia", realne ti pomoze individualna prax, napr.ked si vyberies na letnu prax pracovisko, kde sa k niecomu realne dostanes, alebo napr.ja som vedela, ze mam zaujem o chirurgiu, tak som od 3.rocnika chodila robit na chirurgiu, prisla som tam poobede po skole a ostala do rana na ambulancii, ak sa nieco v noci operovalo, dostala som sa aj na operacku a potom rano rovno odtial do skoly,cca 2x za tyzden plus kazdy druhy vikend (ked som ostala v BA) z piatka na sobotu az do soboty obeda a od nedele doobedia az do pondelka rana, resp. od soboty rana do nedele obeda. Velmi ma to bavilo, tam som sa realne naucila robit veci, sit rany, citat rtg, ale aj sesterske prace, ktore by mal ovladat kazdy lekar (odber krvi, zavadzanie kanyl, prevazy ran, atd...), papierova praca. Staze boli povacsine formalita. Potom zaciatky v pracu neboli take tazke.
To sa normálne tak dá, že v 3.rocniku ma napríklad zaujíma nejaké oddelenie, a tak si tam viem vybaviť individuálnu prax? Že nemusím čakať na tie povinné?
Tak vies, nebolo to oficialne, lekar, v ktoreho sluzbe som bola, za mna zodpovedal. Ale aj oni si tym ulahcili pracu, lebo ked som sa zabehla, som realne toho dost porobila, aj sestricky boli radi. Ale aj tak o tom kazdy vedel (myslim aj vyssie posty v nemocnici) a neviem, ze by s tym mal niekto problem. Proste ked vidia, ze sa snazis a chces, je to urcite velke plus
Super tak asi som sa už rozhodla, ktorá škola bude pre mňa primárna. ✨
Ano?☺️tak ti zelam vela odhodlania, pevnej vole, pevne nervy a vytrvalost a do buducna spravny vyber specializacie☺️ Tak prezrad, ktora to bude?
Mne sa veľmi páči chirurgia, anesteziológia a neurológia 🧠 chcela by som si vybrať jednu z týchto troch 😊
@mimi3008 a ďakujem Vám za všetky poskytnuté informácie 😊
V pohode, ak este budes nieco potrebovat, tak pis kludne IP a kludne mi tykaj😉
Super tak ak budem mať ešte nejakú otázku určite ti napíšem. 🙏
SZU naozaj nie bola som tam študentkou na urgente a katastrofa prešla som na inu školu.ten chaos ktorý dokážu z toho štúdia vytvoriť je katastrofálny. Neviem ako je to na UK ale berú tu študentov akože sú nikto
Ahoj, ja som vyštudovala SZU, za mňa absolútne neľutujem rozhodnutie ísť na SZU. Mali sme nové učebne, laboratória, pitevňu, my sme dokonca na pitevne cvičenia dostali nové telo, čo asi znie divne, ale ako študent to oceníš, keďže sme si všetko preparovali samozrejme pod dozorom sami. V krúžkoch menej ľudí, takže stáže neboli o bufetoch a operaní o stenu, k čomu som chcela, som sa dostala, pichanie ascitov, zavadzanie i.v., resuscitacia, veľa možností ak máš záujem o chirurgiu, ako napríklad chodiť asistovať operácie na NOU, naučíš sa základné chirurgické zručnosti. Na internom nás tiež nešetrili, skúšky rozhodne neboli zadarmo, nadreli sme sa, neodpustili nám nič, ale samozrejme vždy na akejkoľvek škole platí, že učíš sa pre seba, aby si ty mala vedomostia a bola dobrá, a samozrejme nebola tupelo . Po škole sme sa všetci zamestnali, obrovská časť v BA, nikto sa nepýtal akú LF sme skončili, dokonca by som povedala že výhodou aj bolo, že si nás zo stáží pamätali.... Jediné čo teda bolo, že na združených pracoviskách SZU a UK malo pár jedincov potrebu nás šikanovať a zhadzovať, ale to proste pustíš z hlavy... O UK ti neviem povedať, ani porovnať, keďže som tam neštudovala.
@mimi3008 ahoj, nemáš náhodou rady ohľadom prijímačiek na LFUK? Mňa čakajú prjímačky o týždeň a som kvalitne v strese, prešla som si už všetko, niektoré časti viackrát, príklady mám vypočítané všetky ale i tak sa veľmi bojím
@zaralotuska Ufff, prijimacky som robila v roku 2009, uz si na ne poriadne ani nepamatam🤣🤣🤣ale prajem vela stastia
Ja som studovala na LF UK, koncila som v r. 2015, takze neviem, aka je situacia teraz, ale vtedy kvalita LF na SZU bola katastrofalna. Studovalo sa im lahsie, mali tam na nich mensie naroky, ale co sa tyka vedomosti...to nemam z vlastnej hlavy, zeby som si myslela, o kolko sme my boli lepsi, ale casto nas porovnavali lekari na stazach...prisli sme na staz a sa nas pytali, ze vy ste UK ci SZU? A ked sme povedali, ze z UK, odlahlo im a porozpravali nam co-to o ich (ne)vedomostiach. A preco si vlastne chces dat radsej na SZU? Ved si daj aj tam, aj tam a stale sa mozes rozhodnut, resp. ja by som to spravila tak, ze ak by ma nevzali na UK a chcela by som studovat vyslovene v BA, tak uz by som teda na SZU sla ...