Dobry den, uz dlho premyslam nad studiom mediciny na LFUK v bratislave ale v anglickom jazyku. Na officialnej stranke univerzity som nenasla ziadne podrobne informacie o primackach ani o skolnom. Mate niekto skusenosti s tym, ake boli primacky na vseobecne lekarstvo (anglicka vyucba) ? su primacky z chem a bio v anglictine alebo slovencine?
primacky...
Veď v angline je pre cudzincov nie pre nás… načo by si to robila ak si Slovák a des študovať na Slovensku
teraz sa pohybuje skolne okolo 9500-11000. Prijimacky su v anglictine, ale bodova hranica je podstatne menšia ako na slovenské prijímačky
A ty si Slovenka?
Angličtina a školné cca 10 000€
Ja v tom vidim zmysel, ak chce potom ist von. Bude jej zbytocne studium v slovencine, ked v zahranici nebude vediet pomenovat veci.
My sme pred 3 rokmi zistovali moznost studia v anglictine na inej fakulte, v Prahe. Zistili sme, ze by to nebola dobra volba, lebo uroven anglictiny vyucujucich je nic moc (ceski ucitelia hovoriaci po anglicky), tym padom je uroven vyucby nizsia. Info sme mali zvnutra fakulty.
@kyselinasirova ved aj v ramci sk studia budes mat hodiny anglictiny....anglictina sa uz uci na vs bezne, aj na lfuk automaticky
@monsterablue autorka sa pýta na štúdium medicíny v angličtine na slovenskej škole. Predpokladám, že sa preklikala na tu ponuku. Ale to je pre zahraničného študenta preto sú tam aj take palky študijné.
@akiana nemá to zmysel lebo medicína využíva latinčinu. Ak chce ísť do zahraničia pracovať tak môže aj v zahraničí študovať v angličtine 😉
@misana84 ale ucia, cest vynimkam- ide sa podla osnov danych krajin, nie slovenskych. Je pravda, ze osnovy inych krajin nie su o biflovani nazvov, celadi a ich mien v latincine, ale o sirsic auvislostiach v danom predmete. A tak na biologii nemas len biologiu, ale aj matiku, chemiu, fyziku, geografiu a k tomu ako bonus v cudzom jazyku...
@misana84 to uz tak znizili latku? Za mojich cias bolo na prijmackach ucivo z prveho rocnika mediny -aj z bio, aj z chemie. Kazdy chodil na doucovanie, lebo si sa to nemala ako naucit, kedze to nebolo v osnovach. Jedine fyzika bola stredoskolska. Stredoskolske ucivo stacilo iba na prijmacky v cechach a vtedy vela ludi este do ciech na vs nechodilo.
@vevesh nie neznížili, prijímačky sú rovnaké len ide o to na akej škole ste študovala… ak bilingválne tak nebola šanca spraviť ale ak normálne a mali ste normálneho učiteľa dá sa. Mala som x žiakov, ktorí nechodili na univerzitu na doucko a spravili a x čo chodilo aj tak im nepomohlo… testovacia je robená presne podľa učebníc.. tých starých 1-6 v Košiciach, v Bratislave sú trošku iné testovacie ale aj podľa mna ľahšie…testy sú rovnaké ako som ešte ja mala v roku 2004. Ak ste preberali bio ako píšete tak tam nie je šanca.
Už si to presne nepamätám, ale 4000e bol rok alebo semester. Prijímačky boli v anglickom jazyku. Syn to pred rokmi zvažoval, no šiel nakoniec do Brna. Sám zhodnotil, že je to dosť peňazí popri škole a všetkých ostatnych nakladoch a pri tolkom učení si veľa nezarobi na brigadach.