Štúdium medicíny ako 33-ročný

4. apr 2023

Ahojte, zaujímal by ma objektívny, nestranný a hlavne úprimný názor od Vás na túto moju súčasnú dilemu: rozmýšľam, že sa dám na štúdium medicíny od budúceho roka, ak spravím prijímačky. Mám však už 33 rokov, ale stále si chcem splniť svoj dávny sen stať sa lekárom. Už jednu vysokú školu, ktorá súvisí so zdravotníctvom vyštudovanú mám, aj pracujem v tejto oblasti, ale nie je to presne to, čo som vždy chcel robiť. Navyše som už blízko vyhoretia v relatívne mladom veku. Čo myslíte? Mám sa na to dať a skúsiť to? Ďakujem za každú radu.

matullienka
4. apr 2023

Určite vyskúšaj veď ešte ťa reálne od štúdia delí veľa, ale prijímačky by som určite skúsila

colsami
4. apr 2023

Po dostudovani budes este "cca 30r" pracovat v tom odbore. Sama si odpovedz ci Ti to stoji za tych 6r teraz. Mne by stalo, ak by som vedela ze je to to, co chcem cely zivot robit. Lepsie ako byt vyhoreta a nespokojna v terajsej praci este cca 36 rokov 🙂

oriesocek
4. apr 2023

mám známu, ktorá chodila po 30 na medicínu (ako druhu VS) a aj s dietatom a dalo sa. Ak je to tvoj sen, tak si ho spln. Lepsie lekar, ktorého to baví a zacal studovat vo veku, ked uz vedel, co chce. Ako ignorant, ktorého tam dotlacili rodicia, aby splnil ich sen....

svetlonos
4. apr 2023

Ak som dobre pochopila, pracujes uz teraz s VS v zdravotnictve a si blizko vyhorenia. Studium mediciny je narocne, nasledna praca vacsinou tiez - podla oboru, ktory si zvolis.
Druha dolezita vec je, ci si sam alebo mas rodinu, deti. Pretoze vacsinou ide rodina potom na druhu kolaj a ty vobec nebudes mat cas na nich.
Po tretie- pokial sa nemylim, studium mediciny je dennou formou. To znamena, ze budes 6 rokov bez prijmu, z coho budes zit?

janinah
4. apr 2023

Pracovala som chvíľu s dr,ktorý najprv vyštudoval právo,aj to robil a potom sa dal na medicínu.Ten človek mal asi 35r vtedy a presne vedel co chce a aj to tak vyzeralo.Bol o dva levely v zmyslani vyššie ako bežní absolventi medicíny a stretla som ich nie málo.Taky lekár je prínosom pre pacientov aj kolegov.Ale nemal rodinu a netuším,či plánuje niečo v tomto.Ja ako žena by som už do toho nešla, v tomto veku 30-40 je u mňa prioritou výchova detí a nie štúdium.

paulakolla
4. apr 2023

Si farmaceut ?

hradnapani
4. apr 2023

Ak si muz a navyse bez zavazkov, nemas nad cim vahat. Ak si zena a mas uz aj dieta, bude to narocne, ale ak mas podporu v rodine a financne zazemie, pojde aj to, ale time management bude velmi, velmi narocny. Ak si nasledne zvolis odbor, ktoreho je tu nedostatok, tak to bude vyhra pre teba i pacientov (len namatkovo - detsky gastroenterolog, psychiater detsky i dospely, plucny lekar atd...).

terry658
4. apr 2023

Ak si muž bez záväzkov tak určite choď do toho. Keby som nemala deti tak idem tiež hneď. No pre ženu je to nemožné v tomto veku so záväzkami. Držím prsty.

animus
4. apr 2023

Keď som študovala medicínu, mala som dve spolužiačky čo mali už po 30ke. Na plnenie snov nie je nikdy neskoro 🙂 držím ti palce

babulkomale
4. apr 2023

Byvala kolegynka vystudovala po 40 psychologiu dennou formou, jednu VS uz mala v beznom veku urobenu.
Ale mala zazemie financne a ziadne deti.

kaktusik007
5. apr 2023

@janinah pravo a medicina su tak pribuzne odbory, ze pravdepodobne pozname toho isteho ;)

no ak ta ma kto nasledujich sest rokov zivit - smelo do toho.

tatianamaria
5. apr 2023

Moja švagriná začala študovať medicínu po 40. tke. Len to bolo náročné o deti sa jej starala mama. Jej mama jej ich aj vychovala. Ona nemala na deti čas. Manželstvo sa jej rozpadlo.

simona121627
5. apr 2023

Nie je to tak vysoký vek ešte sa to da

zuzikxx
14. apr 2023

@tatianamaria to naozaj po 40tke? a ako skoncila? myslim odbor.. kde sa uplatnila? dakujem

tatianamaria
14. apr 2023

@zuzikxx študovala v Anglicku. Teraz je psychiatrička.

majinka273
15. jún 2023

určite choď, držím prsty... sen si treba splniť