Štúdium medicíny a epilepsia

16. jan 2022

Dobry den,
je tu niekto s epilepsiou, kto studuje medicinu? Popripade poznate niekoho takeho? Zaujima ma, ci to pre cloveka s takouto diagnozou nie je obtiaznejsie az nezvladnutelne (vela ucenia, ponocovania, stresu…), alebo ako to zvladat, ked sa uz clovek rozhodne ist takou cestou s touto diagnozou?

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dilino
16. jan 2022

Tu ide o to koľko a ako často máš zachváty.Aký druh ved tých je veľmi veľa.Epilepsia je široky pojem.Mal by byť pravidelný režim hlavne spánku v noci.A žiadne stresy.Ved sa porad ked chodiš na neurologiu či by to bolo možne ved za opytanie nebijú. Akú dobu máš tu epilepsiu kedy si ochorela prvý záchvat aký bol.Tu ja dôležite aj ako dlho sa liečiš či berieš lieky pravidelne.Ak druh záchvatov.Medicina je veľmi ťažka škola.A zvlášť v tejto dobe ked su vyuky cez počitač.

jaga18
16. jan 2022

Syn študuje medicinu. Už neberie ani lieky, len je sledovaný na neuro. Posledný záchvat mal ešte na ZŠ. Teraz je druhák v Brne na Masarykovej univerzite.

jaga18
16. jan 2022

@dilino neviem ako na SK, ale inde je medicína výnimkou, žiadne online vyučovanie, ale prezencne šli aj celý minulý rok. To len na margo. Inak súhlasím, je XY druhov epilepsie a neurologicka poradí najlepšie. 👍

dilino
17. jan 2022

@jaga18 viem že susedka chodi do 5 ročníka v MT a mali výuku cez počitač takže neviem ked bola korona či sa združovali v škole mňe povedala že vyuku mali len doma.Bola na najnutnejšie skúšky v škole ale že väčšinu času bola minulého roku doma.

jaga18
17. jan 2022

@dilino môže byť, neviem ako to bolo u nás. V ČR mali len prednášky online, všetko ostatné prezencne. Mali menšie skupiny a striedali sa v učebni, či na pitvach. A v nemocnici si tiež riadne odrobili ošetrovateľstvo, čiže minimálne 2-3x do týždňa bol na skole. Plus skúšky.