Štúdium medicíny

7. aug 2022

Ahojte, často počúvam alebo teda čítam, že sa nedá študovať medicínu a byť pohode🙃 a úprimne ma to trochu desí, ja si uvedomujem, že je to náročné a jedno s druhým, ale naozaj sa to nedá vyštudovať a byť v pohode počas štúdia?

bolarazjedna
7. aug 2022

Ide o to,akú máš povahu. Áno, štúdium je náročné, aj skúšky, ale zas nie je každý lekár chodiaca psychická troska. Iba málokto to psychicky nezvládne, väčšina nedokončí štúdium, lebo neporobi skúšky, niekto celý čas sa učí a vypĺňa mu to celý čas, niekto zas popritom chodí na brigády, na výlety, má vzťah, atď.

patus_2
7. aug 2022

Je to náročné štúdium. Najmä prvé roky, kým do toho kolotoča učenia, testov a skúšok prídeš. Ale je potrebné si uvedomiť, že po medicíne s titulom MUDr. štúdium nekončí, práveže ešte iba začína.

barboraamatejko
7. aug 2022

Som sa zasmiala, ze co znamena byt v pohode. Samozrejme sme mali spoluziakov, ktori si zo skusok nic nerobili a ucili sa velmi lezernym tempom a nevadilo im, ked mali prejdenych len par otazok, popr vsetko odpisali z mobilu. Ale pokial to nechces flakat a zalezi ti na tom, neviem, ci sa to da bez stresu. Skusky su narocne, je toho fakt vela, niekedy som si "buchala hlavu o stol", ze ja sprosta, na co som sa to len dala. Niekedy to
ide lahko, niekedy sa nieco nepodari (napr. nevychytas termin skusky, aky by ti vyhovoval a tlaci ta cas), casto to je aj o sebadiscipline, ako velmi sa donutis neist sa zabavat, alebo si nieco odriect, no da sa to zvladnut. A teda na JLF UK si uzijes aj kopu zabavy a vsetkych moznych lamavic, chodbovic, izbovic s frekvenciou, aka ti bude vyhovovat a mozes zurovat aj kazdy den, ak to zvladnes.

erikaa09
7. aug 2022

Mam kamošku je vystudovana maserka a vystudovala medicinu pracuje na zachranke ale tak v pohode a kludnu babu som este nestretla. Este aj ked ma pripad je kludna a ukludnuje ludi,deti.

lauha21
7. aug 2022

Vieš čo, aj ja som chcela ísť na medicínu a nešla som lebo ma všetci strašili ako budem študovať do 30… Haha išla som na logopédiu a tam ma stretlo to isté najprv že atestácie to je za 2-3 roky hotové po škole… som v 4. ročníku a dozvedela som sa že do 5 rokov atestácie nezvládne skoro nikto 😂 takže ponaučenie znie nenechaj sa odhovoriť nikým z toho čo chceš ísť študovať - strach nie je dobrý pán, mala som kamarátku, ktorá bola v pohode a poctivo sa učila vždy si zohnala knihy pred začiatkom semestra a učila sa včas na prednášky nechodila iba na semináre, ale tak ona sa učila s frajerom keďže obaja študovali medicinu

drzaopica
7. aug 2022

Zalezi ako a ci sa vies ucit.Moja znama sa ucila lahko, na medicinu nestaci len hlava, ale aj povaha, psychika.Je pediatricka od 15 r vedela co chce robit.

aveeva72
7. aug 2022

Je to narocna skola. Mna dost znicila, asi som na to nemala povahu. Rozum ano, ale nie povahu. Musis byt vyrovnany clovek s pevnou psychikou. A vediet vydrzat sediet na zadku, vela sa ucit a vela tomu obetovat. Ale musi ta to aj bavit. Nakoniec prax aj tak nerobim a na tu skolu by som uz viac nesla. Malokto to zvladne v pohode. Cest vynimkam.

anicka176
7. aug 2022

Dá sa zvládnuť aj v pohode aj s inými záujmami ako len štúdium keď si človek nájde systém, ktorý mu vyhovuje. Dosť závisi aj od povahy aj od toho koľko času potrebuješ na učenie, čo je individuálne. Klobúk dole pred mamičkami, ktoré doštudovali aj popri rodine.

luccija
7. aug 2022

@aveeva72 a kde pracujes v akej oblasti?prepac, ked som zvedava🙂ani si nepracovala ako lekar?

katkami123
8. aug 2022

Podľa mna hlúposť, totálna. Mám 2 kamarátky, ktoré už vyštudovali a sú práveže Ok, veľmi správne baby. Aj kočky, aj im to páli. Treba sa oklepať z predsudkov.

aveeva72
10. aug 2022

@luccija Urobila som si este atestaciu a potom som prax nechala a robim vo farmaceutickej spolocnosti.

haluska20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz