Pekný deň🙂 chcem sa opýtať,študoval/študuje niekto z Vás tento smer a vedel by mi povedať, aké mal predmety v prvom ročníku? Nejaký zoznam, prípadne aj odporúčanú literatúru a sylaby predmetov, prípadne Vaše osobné názory, rady a postrehy k štúdiu? Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za čas a ochotu, žiaľ, priamo na katedre slovenského jazyka je len stručný profil štúdia. Prajem krásne slnečné dni a ešte raz ďakujem za prípadnú pomoc🙂
@lindous ďakujem🙂 nuž prístupy nemám a do septembra mať ani nebudem🙂 leto chcem využiť na naštartovanie, maturantka už dávno nie som a rada by som si osviežila myseľ a mala možnosť aspoň niečo si načítať🙂 tú ročenku som na stránkach katedier nenašla, skúsim sa pozrieť, ďakujem🙂
@althinka VS zvyknu mat studijny plan (su tam predmety, osnovy, aj literatura) na svojich strankach volne dostupne, tak si dobre pozri stranku fakulty a je dost vysoka pravdepodobnost, ze to tam najdes.
@dskjhfdlkdjhl prezrela som. V ročenke je uvedené, že zoznam a sylaby sú prístupné až po prihlásení do ais-u a nie sú súčasťou voľne dostupných informácii, preto som sa pýtala. A zaujímajú ma aj osobné postrehy a odporúčania, preto som napísala. Stránku som prelustrovala, na katedre histórie našla aký - taký zoznam predmetov bez syláb, ale pre nedostatok informácii sa obrátila pre pomoc. Ale ďakujem za odpoveď
Skus si pozriet na fb skupinu Pedagogicka fakulta UK, tam ti urcite budu vediet poradit.
Ďakujem, ale takú neoficiálnu stránku som nenašla:/ bývajú zväčša tajné, vytvorené pre konkrétny ročník alebo krúžok. No obom ďakujem ... a dúfala som, že aj tu možno nájdem študentky/absolventky ... kedysi bol veľmi nápomocný unister, ale ten je dávno zrušený🙂 no snáď budem mať šťastie🙂
@althinka tak ešte možno malý tip, ak by sa tu nikto nenašiel, tak by som skúsila intrakovu skupinu na FB (Mladosť - Šturak - Átriaky - Manželáky), je to najväčšia študentská skupina, je tam až nejakých 40 tisíc ľudí a bežne sú tam aj príspevky týkajúce sa štúdia na jednotlivých školách 😊
Držím prsty aby si zistila čo potrebuješ a aj wo štúdiom 😊
@lindous toto je rada nad zlato🙂 pred 40 minútami mi to poradil manžel, ktorý v nej je a hneď do nej aj napísal🙂 A už sa nám aj ozval študent so študentkou🙂 každý z nich má jednu časť odboru ... takže nám čo to poradili (ale sylaby nemajú ani oni xDDDDD) ale toto je skvelá rada (aj pre niekoho, kto hľada rovnako ako ja🙂 takže super🙂 ďakujem🙂
@althinka https://www.fedu.uniba.sk/fileadmin/pdf/Sucasti...
Paci tu mas historiu, Co sa tyka ucitelov Kamenicky, Matula super, Makyna bol asi o tri rocniky mladsi, takze ako uci netusim, tu dalsiu zenu vobec nepoznam 👍
@althinka katedra historie je fajn, ja som este studovala starym sposobom (nebol medzistupen bakalar) tak som mala trochu ine predmety respektive sa inak volali 🤗 bude tam mat katedralky exkurzie, skvelych ucitelov 👍 nekriticky mozem povedat ze katedra historie a obcianskej boli najlepsie katedry z celej pdf uk 😁
Neštudujem tam, takže konkrétne ti nepoviem, ale máš už prístup do AISu ? 🙂 nespomínam si či sa meno a heslo dáva už pri oznámení o prijatí alebo až na zápise 😅
ak áno, tak tam nájdeš odporúčané štúdijné plány aj informačné listy predmetov, v ktorých je uvedená osnova predmetu, aj odporúčaná literatúra 🙂 alebo skús hľadať na stránke fakulty (v sekcii štúdium) štúdijnú ročenku, kde je zoznam všetkých predmetov
ale byť tebou, tak si užívam leto a za týmto sa nenaháňam, síce aj ja som bola pred prvákom zvedavá, ale všetko sa dozvieš priamo na prvých hodinách....na polke predmetov tú odporúčanú literatúru ani nevyužiješ, lebo dostanete prednášky napr., tak aby si zbytočne knihy nezháňala a podobne 🙂