Štúdium germanistiky - filozofická fakulta

menonetreba7
15. jan 2021

Dobrý večer , prepáčte že to tu už píšem po x-krát, ale tie predchádzajúce fórá čo som pridala mi nechce ukázať, lebo už som to raz pridala a naozaj by som bola veľmi rada ak by sa tu vyjadrilo čo najviac študentov/ ktorí študovali Germanistiku ,
- na Filozofickej fakulte - buď v Bratislave, Košiciach , Nitra - staré mesto, Banská Bystrica, alebo Ružomberok.
Lebo z týchto 5 miest to musím zredukovať len na 2 prihlášky.
Bola by som rada ak by ste tu napísali aký ste mali dojem z štúdia , poprípade ako ste sa uplatnili ak ste to vyštudovali, mohli by ste spomenúť aj kredity ak tak.

catalin
15. jan 2021

@menonetreba7 ahoj ja studujem externe na ff umb v bystrici ale anglistiku prekladatelstvo tlmocnictvo.s germanistami sme obcas pokecali. Kvalitni vyucujuci aj ked studium je narocne.

lucik194
15. jan 2021

@menonetreba7 no mam x spoluziakov z gympla co vystudovali filozoficku prave jazyky v BA ( germanistku ani jeden).... dobre - je to uz viac ako 15 rokov.... ale vsetci do jedneho tvrdia ze by uz cisto jazyk nesli studovat, jazyk je momentalne nutnost, nie vyhoda....
pridaj ku germanistike nieco zaujimave..... inak mozes ist robit do korporacie, kde aj tak uroven C2 nepotrebujes....

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
strongi
15. jan 2021

Ja som studovala v Bystrici nie tak davno a z vlastnej skusenosti, uz by som tam nesla. Na tej germanistike su velmi zvlastni vyucujuci. Ine skoly maju podstatne lepsiu uroven.

menonetreba7
autor
29. jan 2021

takže to som ja , tak chcela by som sa opýtať či ste to študovali samostatne ako nemecký jazyk alebo ste to museli s niečim kombinovať a či existuje len jednoodborove studium germanistiky ?

strongi
15. apr 2021

@menonetreba7 da sa aj kombinovat, ale ja som mala iba nemcinu.