Štúdium farmácie

asmnva
11. aug 2023

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať tých z vás, ktorí máte nejaké skúsenosti s vyštudovaním farmácie, že aké rôzne možnosti uplatenenia s takýmto odborom mám? Pretože mi bolo povedané, že farmaceut je v podstate vyučený predavač, čo si úplne nemyslím. Dá sa s týmto odborom jednoducho uplatniť aj v iných krajinách EU?

dievecka
11. aug 2023

@asmnva jasné

aiana24
11. aug 2023

Farmaceut, farmakológ... presne si to definuj. Môžeš byť magistra farmácie a robiť v lekárni alebo vedec farmakológ a robiť výskum napr.

bagre
11. aug 2023

@asmnva Akože doktor farmácie je vyučený predavač? To hádam nie... Ja som len laborant, ale info ktoré majú moji kolegovia v hlave a aj využívajú pri výdaji liekov tak na to sa predavač nechytá. To musel byť dobrý d.b.l čo ti toto povedal. A jasné že uplatniť sa môžeš aj inde nie len v lekárni

tanicka907
11. aug 2023

Super odbor, uplatnis sa na Svk a aj v zahranici. Kolegyna isla na pol roka do Svajciarska a medzitym kupila dva bytu. Nie je to predavac, ale vydajca liekov. Kazdopadne ti to povedal nejaky debil. Jeden z najlepsich (ak nie po zubarovi najlepsi) odbor.