Štúdium elementárnej a predškolskej pedagogiky na UK v Bratislave

hojda17
15. feb 2021

Ahojte, rozmýšľam nad štúdiom elementárnej a predškolskej pedagogiky na Univerzite Komenského v BA. Chcela by som sa opýtať ako to je s prijímacími skúškami, či sa musia robiť aj talentovky (na ich stránke som sa dočítala, že prijímačky sa nerobia, ale pre istotu sa radšej opýtam) a ak sa robia tak z čoho ? Robia sa aj talentovky ? A ešte by ma zaujímalo či sa tu študuje aj matematika a ak áno či je zložitá ? A celkovo štúdium na tejto vysokej škole - čo si o tom myslíte, je to dobré alebo príliš zložité ? Bohužiaľ nikde neviem nájsť odpovede, bola by som veľmi rada ak by ste mi pomohli. Vždy som chcela ísť študovať ďalej a byť učiteľkou, ale dosť ma odrádza tá matematika (ak tam teda je).
Ďakujem pekne za každé odpovede.

gabca025
15. feb 2021

@hojda17 Ahoj, ja som prijímacie skúšky pred štyrmi rokmi nerobila. Neviem, aké sú pravidlá prijímania študentov v súčasnosti, lebo to nesledujem. Počas štúdia sme samozrejme mali aj viacero matematických predmetov. Podľa mňa neboli ťažké, ale niekto iný s nimi mohol mať problém. Ono to vždy závisí od vedomostí a aj času, ktorý si tomu ochotná venovať.

hojda17
autor
15. feb 2021

@gabca025 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď ! Tiež som si našla na stránke fakulty, že prijímacie skúšky by sa nemali robiť, ale ako to potom funguje ak sa môžem opýtať ? Podám si prihlášku, zmaturujem a mám potom čakať iba na odpoveď či ma prijali alebo nie ? Žiadne pohovory alebo niečo podobné ? Tá matematika ma veľmi zaujíma, pretože ja s matematikou si veľmi netykame, ak by som sa Vás mohla opýtať iba tak okrajovo čo ste tam preberali ? A čo výchovné predmety ako telesná, výtvarná a hudobná ? Mala by som ovládať hru na nejaký hudobný nástroj alebo to nie je problém ak neovládam ? Nikde neviem nájsť odpovede, tak veľmi pekne ďakujem, že ste mi odpísala.

gabca025
15. feb 2021

@hojda17 teraz si podáš prihlášku a po maturite musíš odoslať maturitné vysvedčenie (tak to fungovalo, keď som sa hlásila ja). Následne ti po určitej dobe prídu domov papiere s informáciou o prijatí/neprijatí na štúdium. Žiadne pohovory sa v minulosti nekonali a myslím si, že ani v kovid dobe sa konať nebudú.
Z matematiky sme nepreberali žiadne integrály, alebo vyššiu matematiku. Mali sme základy z teórie čísiel, geometrie, geometrických pojmov. Na prednáškach bolo všetko pekne vysvetlené.
Počas štúdia bolo viacero predmetov, ktoré sa venovali telesnej, výtvarnej alebo hudobnej výchove. Bolo potrebné sa na tieto predmety pripraviť, ale ak človek chodí na prednášky, cvičenia alebo semináre, tak zvládne ukončiť tieto predmety.
Ak ovládaš hru na hudobnom nástroji, tak to je veľká výhoda. Ak nie, tak počas štúdia sa naučíš hrať na flaute.

eriksonka1234
15. feb 2021

@hojda17 ja som mala skúšky zo SJ a matematiky. Tá bola dosť zložitá pre tých, čo nemali gymnázium. Obtiažnosť štúdia závisí od celkových vedomosti a od toho, akú máš strednú školu.

hojda17
autor
15. feb 2021

@eriksonka1234 môžem sa opýtať na akú vysokú školu ste chodila, kde ste robila skúšky ? Lebo ja som o prijímačkách na UK nič nenašla ani o talentovkách

eriksonka1234
16. feb 2021

@hojda17 chodila som na PdFUK v Ba

eriksonka1234
16. feb 2021

@hojda17 talentovky v BA neboli, v TT áno.

ankaanka1977
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabca025
16. feb 2021

@ankaanka1977 nie som si na 100% istá, ale zdá sa mi, že sa do prihlášky vypisujú aj známky z vysvedčení. Podrobné informácie určite nájdeš na stránke školy

hojda17
autor
16. feb 2021

@ankaanka1977 Aj ja sa dosť obávam tej matiky, ale veľmi by som chcela ísť ďalej študovať, asi si predsa len tú prihlášku podám a uvidí sa čo ďalej, za pokus nič nedám

andrea.ba
17. feb 2021

Tiež uvažujem nad touto školou, externé. Robili ste ju niektorá tak? Dá sa to pri dvoch deťoch? Je tam aj cudzí jazyk?

laurabukovska
19. feb 2021

Tiež by som skúsila predškolskú a elementárnu pedagogiku popri práci v škôlke.