Štúdium ekonomiky na VŠ a matematika

greta90
27. máj 2022

Ahojte, tí čo ste študovali ekonomiku máte skúsenosti, pripadne poznáte niekoho kto študoval, aká ťažká je tam matematika? Viem že na niektorých fakultách sa z nej robia aj prijímačky, niekde stačí jazyk a všeobecné predpoklady, potom počas štúdia koľko rokov/semestrov je povinná a na akej úrovni? Preberajú sa tam väčšinou stredoškolské učivá, aj gymnaziálne alebo naopak jednoduchšie výpočty, štatistiky? Na ktorej univerzite, fakulte je to asi najjednoduchšie? Ďakujem za všetky odpovede.

marci77
27. máj 2022

odporucam Obchodnu fakultu Ekonomickej univerzity v BA
klasicku matiku sme tam mali iba 2 semestre v 1.rocniku ....a ucivo uz si presne nepamatam, ale nic extra tazke, nejake rovnice, mocniny, odmocniny a pod.
v pohode ju urobili aj studenti z Obchodnej akademie ....

prijimacky boli z matiky, ekonomie a 2 jazykov ....ale to bolo pred x rokmi, takze mozno sa nieco menilo, ale studium bolo uplne v pohode😉

mimca77
27. máj 2022

Studovala som na PHF EUBA, ale na prijmackach som bola viacerych, to bolo vsade taka jednoduchsia gymnazialna matematika - vyrazy, exponencialne rovnice a podobne. Na vyske sme potom mali matiku dva semestre a co si pamatam, tak prvy semester to boli hlavne limity, derivacie a integraly a druhy semester parcialne derivacie, vektory a matice. Statistiku sme mali ako samostatny predmet. Ja som mala matiku rada, takze pre mna bola ok, ale v zasade bola najvacsim strasiakom prveho rocnika a aj sa na nej spravilo najvyraznejsie sito, vypadlo na nej mozno pol rocnika. S inymi skolami porovnat neviem, lebo som na ne nechodila, ale pochybujem, ze na niektorej bude vysokolskolska matika spocivat v "jednoduchsich vypoctoch" ako pises, spravidla to bude zlozitejsia nadstavba gymnazialnej matiky.

greta90
autor
27. máj 2022

@mimca77 hej no aj som myslela že tá matika je tam dosť ťažká, ono totiž som skôr na jazyky, lenže čo s tým vyštudovať samotný jazyk a žiaden odbor k tomu, jedine len učiť alebo prekladateľstvo, v tej ekonomike sa mi to zdalo také celkom ešte najlepšie aj to uplatnenie, že by som to mohla v nejakej firme využiť alebo tak, neviem potom čo iné

greta90
autor
27. máj 2022

@marci77 no na EUBA som nepočula moc dobré referencie, teraz aktuálne že príliš ľahká škola, čo sa týka organizácie a tak, aj profesori sú tam nie moc dobrí, ja som aj rozmýšľala najprv že ešte tam by som zvážila, lebo tento rok tam práve neboli prijímačky z MAT myslím, ale neviem teda

greta90
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz