Ahojte. Som na škole, kde mame vyučovanie piatky, avšak teraz mením zamestnanie, konkrétnejšie si teda hľadám nové a tak uvažujem - mám nejaké “pravo” na úľavu z práce kvôli škole ? 1x v týždni? :/
Doteraz som bola obchoďáčka a pracovný čas bol flexibilný, ale teraz vyzerá, že budem mať normálny pracovný čas .. 7:00-15:00)
Presne kvôli tomu pracujem iba na polovičný úväzok… Ale študujem na VŠ prezenčne takže by som to inak časovo nedávala. Ajtak je to častokrát o hubu. No vždy som sa vedela dohodnúť skôr s profesormi ako so zamestnávateľom… Tam veľkú ústretovosť nečakaj - proste pracovný fond musíš odrobiť a častokrát aj nadčasy. :/
to je tvoja osobna vec, ze pracujes.. skola s tym nic nema.. prave preto pracujem iba od juna-septrmbra
nie nemáš....to že študuješ je len tvoja vec a zamestnávateľa to nemusí zaujímať čo robíš vo svojom voľnom čase.....iné by to bolo len v prípade, ak by ti doplnenie vzdelania nariadil zamestnávateľ.....takže to že potrebuješ v určité dni "voľno"(zrejme dovolenky)si si mala poriešiť so zamestnávateľom pri pohovore....on nie je povinný ťa uvoľňovať...