Štúdium a zamestnanie

30. sep 2021

Ahojte. Som na škole, kde mame vyučovanie piatky, avšak teraz mením zamestnanie, konkrétnejšie si teda hľadám nové a tak uvažujem - mám nejaké “pravo” na úľavu z práce kvôli škole ? 1x v týždni? :/
Doteraz som bola obchoďáčka a pracovný čas bol flexibilný, ale teraz vyzerá, že budem mať normálny pracovný čas .. 7:00-15:00)

mogaa
30. sep 2021

nie nemáš....to že študuješ je len tvoja vec a zamestnávateľa to nemusí zaujímať čo robíš vo svojom voľnom čase.....iné by to bolo len v prípade, ak by ti doplnenie vzdelania nariadil zamestnávateľ.....takže to že potrebuješ v určité dni "voľno"(zrejme dovolenky)si si mala poriešiť so zamestnávateľom pri pohovore....on nie je povinný ťa uvoľňovať...

dombia
30. sep 2021

Presne kvôli tomu pracujem iba na polovičný úväzok… Ale študujem na VŠ prezenčne takže by som to inak časovo nedávala. Ajtak je to častokrát o hubu. No vždy som sa vedela dohodnúť skôr s profesormi ako so zamestnávateľom… Tam veľkú ústretovosť nečakaj - proste pracovný fond musíš odrobiť a častokrát aj nadčasy. :/

sweet20
30. sep 2021

to je tvoja osobna vec, ze pracujes.. skola s tym nic nema.. prave preto pracujem iba od juna-septrmbra