Ahojte chcem sa spýtať mam 18 som tehotná a budem musieť riešiť teraz čo zo školou viem že u nás je možné individuálne štúdium ale vraj musím byt na rizikovom alebo niečo take...školu nechcem nechať chcem si ju dokončiť máte skúsenosti tie čo ste študovali doma že dá sa to zvládnuť ? Najhorsie je že školu mam v Ba a musím ísť bývať k priateľovi do ČR takze vôbec neviem
@extempore Lenže do toho vás veľké 💩 ja sa pýtam na danú otázku a nie na to či som sa chránila či nie
No da sa to zvladnut. Zvladlo to kopec inych dievcat, zvladnes externe studium aj ty. Len cez tyzden dvihni telefon alebo zadok a chod sa do skoly opytat co a ako.
A preco nemozes ist byvat na internat? Aky je rozdiel medzi byvanim u frajera v Cechach a byvanim na intraku v Ba? Ak si teda z nejakej dediny alebo mesta mimo miesto skoly
treba sa spýtať na konkrétnej škole na študijnom....individuálny študijný plán ti môžu schváliť ale aj nemusia, prípadne ti ho schvália za určitých podmienok....niekde sú napr. povinné absolvovať cviká alebo prax (ak ju majú povinnú)......prípadne môžeš požiadať o odklad....
Zalezi aku skolu studujes. Pokial je to skola kde prichadzas do kontaktu s rizikovymi latkami (napr. chemicka skola) odporucia odklad vybranych predmetov. Pokial je to bezna skola, kde sa len ucis (gymnazium), mozu ti povedat, ze prvy polrok odchodis normalne, zvysok individualne. Alebo ti zakazu chodit do skoly a vylucia ta, lebo pohorsujes ine ziacky (lebo budes mat brucho).
Vsetko zalezi od konkretnej skoly, jedine ist do skoly a oznamit im tuto spravu a poziadat co potrebujes.
Mpja spoluziacka normalne chodila do skoly,odmaturovala a utekala do porodnoce.tehotensktvo nie je choroba
Ja skôr vidím problém s dochádzanim, čo ak zavrú hranice a pod.
Ty si ta co ju mama nutila ist na potrat inak ju vyhodi z domu?
co keby si prestupila na inu skolu v ČR ? alebo skus priamo u riaditela skoly sa dohodnut ci by sa nedalo individualne nejak dostudovat chodila by si iba na pisomky dali by ti nejake domace ulohy atd. tiez som tak mala spoluziacky na strednej.
Neboj sa dáš to. Aj ja som študovala a rovno ako som dokončila školu som prešla na materskú... Výhodou bolo že som si stihla dokončiť pekne celú školu pokiaľ som porodila. Ale som veľmi veľmi šťastná mamička 🙂 až na to že som nemala nárok na normálnu materskú ale inak všetko sa dá 🙂 už mala bude mať tri a šup musím si hľadať nové zamestnanie
No tak na to si mala myslieť predtym ako si sa nechránila.