Ahojte,
Mate niekto skúsenosti s touto fakultou pripadne odborom?
Nikde totiž neviem dohľadať nejaké informácie a prostrehy, náročnosť atd…
@hefo ide o to, že momentálne študujem prvý rok na mff cuni v Prahe fyziku, a začínam premýšľať o tom, či tá drina za to stoji, keďže z inžinierstva sa predsa len človek skôr uplatní, tak isto to tu začína byť dosť o držku a neviem či sa mi vôbec podarí prebojovať do druhého semestra, no nechcem sa vzdať technického smeru a fyziky keďže ma naozaj baví…
K štúdiu sa nevyjadrím. Ale ako headhunter som jadrového inžiniera tento rok zháňala pre klienta zo Saudskej Arábie, dobrá mzda, k dispozícii pekný dom pre jeho rodinu. Nebolo jednoduché nájsť ho. Takže ak je človek šikovný a ovláda jazyky, tak vždy takéto veci stoja za to. Nech už sa rozhodneš akokoľvek, držím palce, v štúdiu aj neskôr.
@donut_ka Tak v tom prípade by som sa toho asi nebál, ťažšie než čistá fyzika to určite nebude. Ale porovnať to s Karlovou univerzitou neviem, ani povedať veľa čo sa týka podmienok a pod., predsa len som už viac ako 10 rokov od skončenia, medzičasom zrekonštruovali budovu, nejaké vylepšenia boli, ale nikoho odtiaľ nepoznám, že by mi aj niečo interné povedal.
Držím palce!
Tak ono jadrovku študuje pomerne málo ľudí, a asi nemajú potrebu to niekde príliš popisovať.
Pýtaš sa pre seba či niekoho? Ja som na FEI študoval iný odbor, ale každopádne na jadrovke je z princípu veľa fyziky a pod., takže náročnosť je slušná. Ak to človeka baví a má nejaké matematické myslenie, tak asi nie je problém, bez toho to podľa mňa ani nemá zmysel.