STU FEI - Jadrové fyzikálne inžinierstvo

donut_ka
20. nov 2023

Ahojte,
Mate niekto skúsenosti s touto fakultou pripadne odborom?
Nikde totiž neviem dohľadať nejaké informácie a prostrehy, náročnosť atd…

hefo
20. nov 2023

Tak ono jadrovku študuje pomerne málo ľudí, a asi nemajú potrebu to niekde príliš popisovať.

Pýtaš sa pre seba či niekoho? Ja som na FEI študoval iný odbor, ale každopádne na jadrovke je z princípu veľa fyziky a pod., takže náročnosť je slušná. Ak to človeka baví a má nejaké matematické myslenie, tak asi nie je problém, bez toho to podľa mňa ani nemá zmysel.

donut_ka
autor
20. nov 2023

@hefo ide o to, že momentálne študujem prvý rok na mff cuni v Prahe fyziku, a začínam premýšľať o tom, či tá drina za to stoji, keďže z inžinierstva sa predsa len človek skôr uplatní, tak isto to tu začína byť dosť o držku a neviem či sa mi vôbec podarí prebojovať do druhého semestra, no nechcem sa vzdať technického smeru a fyziky keďže ma naozaj baví…

melanta
21. nov 2023

K štúdiu sa nevyjadrím. Ale ako headhunter som jadrového inžiniera tento rok zháňala pre klienta zo Saudskej Arábie, dobrá mzda, k dispozícii pekný dom pre jeho rodinu. Nebolo jednoduché nájsť ho. Takže ak je človek šikovný a ovláda jazyky, tak vždy takéto veci stoja za to. Nech už sa rozhodneš akokoľvek, držím palce, v štúdiu aj neskôr.

hefo
21. nov 2023

@donut_ka Tak v tom prípade by som sa toho asi nebál, ťažšie než čistá fyzika to určite nebude. Ale porovnať to s Karlovou univerzitou neviem, ani povedať veľa čo sa týka podmienok a pod., predsa len som už viac ako 10 rokov od skončenia, medzičasom zrekonštruovali budovu, nejaké vylepšenia boli, ale nikoho odtiaľ nepoznám, že by mi aj niečo interné povedal.

Držím palce!