Ahojte…
Prosim vas, chcem sa spytat, ci ste sa niekto stretli s niecim podobnym a vedeli by ste mi poradit, lebo som zufala. Studujem na VS, tento semester som mala narocny a dala som si toho na predterminy viac nez som asi bola schopna uniest. Tento tyzden som mala dve skusky, jeden zapocet. Nastastie su uspesne za mnou, ale mam pocit, ze sa so mnou nieco stalo. Asi tyzden pred skuskami som uz poriadne ani nespavala, mala som nocne mory, budila som sa vzdy prelaknuta, ze som na nieco zabudla, stratena v case aj priestore, miestami som uz nevedela rozlisovat, co sa realne stalo a co sa mi len snivalo… Aj ked som spala dlhsie, bol to nekvalitny spanok, lebo som zaspavala so stresom a aj som sa s nim budila… viackrat som uz mala taketo narocne obdobia v skole, ale takyto pocit som este nezazila.. Mam pocit, ze je so mnou nieco akosi inak, ale neviem to opisat. Mam take zvlastne pocity v hlave, aj taky zvlastny tlak, potom akoby sa mi toci hlava, ale nie tak bezne.. a citim akoby to nie som uplne ja, ale neviem to opisat… Cely cas mi je zle akoby som dehydrovana, ale pijem dost, aj dost spavam, nechapem to.. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym, co vam pomohlo? :(
To vsetko mas z nedostatku KVALITNEHO spanku.
Aku skolu studujes? Kolko mas skusok? Rozloz si to na dlhsi cas, daj si medzi jednotlivymi skuskami priestor na oddych, kedy vypustis ucenie. Aj ked chapem, ze najlepsie je mat vsetko rychlo za sebou… ale ocividne to nezvladas tymto stylom
Preťažený organizmus. Málo spánku, veľa záťaže. Koľko energie vydáš, toľko musíš prijať. Ako píše @vanilkovazmrzka medzi skúškami si dopraj voľno, oddych, načerpaj sily.
Zvládneš to. Doplň si vitamíny- ovocie, zeleninu
Úspešné štúdium prajem🍀
Pozor tie stavy ktoré opisuješ ako je strata reality už môžu viest k psychickej poruche ak by si to predlžovala. Netvrdim že už máš psychózu len si musíš dať pozor na preťažovanie. Mladý organizmus dokáže veľa ale môže aj vypnúť a mozog má záchranné mechanizmy jedným z nich sú aj tie pocity bolesti psychiky ktoré by ti mali brániť v ďalšom preťažovaní. Sny len poukazujú na tvoje podvedomie. Mne sa nikdy nič také nesnívalo a hoci som prežíval skúškové ako náročne obdobie nikdy som ho asi nevnímal ako ohrozenie. To iné veci ako napríklad vojny, streľba, dokonca atómový výbuch, zemetrasenie, pády z budov, naháňanie hororového, také sny som mal už. Ale nikdy nič zo školy, alebo z maturity ako má veľa ľudí. Ani lekárov sa nebojím. Dobré je si skúšky naplánovať, dopredu si urobiť plán koľko sa budeš každý den učiť a ktoré témy. Potom sa snaž ten plán dodržať. To čo ti nevyjde podľa plánu nechaj ležať a neuč sa to už v ten deň. Jeden den si daj na opakovanie a vtedy možno niečo doštuduješ. Ak nie tak tonodovzdaj osudu. Nemysli na to, že práve to si vytiahneš. Pravdepodobnosť tam je. Naši profesori akosi vedeli prevetrať celú hlavu a nie len to čo som si vytiahol. Aj keď som mal dobrú otázku tak profesor rýchlo preletel viacej tém a naopak. Ak sa naučíš 90% a z toho 10% zabudneš, tak stále skúšku urobíš.
No presne toto som mala aj ja počas VŠ.