Ahojte, zajtra a pozajtra mám skúšky, som veľmi vystresovaná a nedokážem sa upokojiť. Mám traumu z minulého roka, deň po operácii som odpadla. Vždy keď idem medzi ľudí sa bojím odpadnutia. Snažím sa pracovať s tým, je to oveľa lepšie ako bolo len neviem čo bude zajtra a pozajtra na tých celodenných skúškach a mám až paniku z toho, že čo ak odpadnem. Nejaké rady ako to zlepšiť? Ďakujem 🙂
@darinka27 no ja už teraz plačem od stresu, veľmi sa bojím ale snažím sa prekonávať sa veľmi veľa, len sa bojím stále a už by som bola najradšej, keby mám po
@renata27322 z čoho máš skúšku?
@sevrin maturity 😅
@renata27322 ja som na maturite bol taký vyklepaný, že na slovenčine som si splietol diela dvoch spisovateľov, na skúške z výpočtovej techniky som do klávesnice ťukal jak postihnutý a na skúške z elektrotechniky som na sínusoide niečo zle označil už ani neviem čo, ale keby to dali do praxe, tak by to buchlo až v elektrárni.
Ale v pohode, zmaturoval som s vyznamenaním, proste keď vidia, že to vieš obkecať a opraviť si chyby, tak dusiť ťa nebudú.
Obdobne to bolo aj na VŠ, proste stačí keď vieš niečo k téme povedať.
@sevrin mám písomnú časť zajtra
@renata27322 fúha a to už máš takéto stresy? Písomná bola úplne v pohode. Dokonca si ju pamätám, písal som o rusko-čečenskej vojne, také moralistické omáčky na dve strany.
@sevrin bojím sa odpadnutia lebo pred rokom som mala operáciu a na ďalší deň som odpadla a teraz sa toho obavám stále aj keď nemám dôvod na odpadávanie, vždy pijem veľa aj jem normálne aj vitamíny si dávam len občas na mňa príde taký uzkostny stav
@renata27322 maturity som tiež tento rok absolvovala a musíš si pripomenúť, že práve stres ti môže znížiť ten výsledok. Hlavne sa sústreď a buď pokojná. Pokiaľ nie si naozaj vedomostne drevo, tak to dáš úplne v pohode. Nejde o výsledok, len či si prešla.
Ahoj. Zažívam podobné stavy, no už oveľa menej ako kedysi. Nezabudni veľa jesť a piť. Daj si teplú sprchu, nejaký upokojujúci čaj, skús meditovať, zhlboka dýchať. Dôležité je aj si povedať čoho sa najviac bojíš, ako najhoršie to môže dopadnút a čeliť tomu, povedať si ako ťa to zasiahne alebo ako to vyriešiš. 🙂