Ahojte, momentalne som dosť stratena v zivote a nejak sa neviem nájsť. Mam tazke obdobie. V nasledujúcich mesiacoch ma caka bakalarka, skusky a statnice. Naskytla sa mi prilezitost pracovať ako čašníčka v mojej predošlej práci kde sme boli super kolektív a chýbalo mi to tam.. na krátky dlhy tyzden. Ak by som to nezobrala, budem sa musiet vratit byvat k rodicom pretože nebudem mat z coho platiť najom. Moja otazka znie, myslite že sa dá zvládnuť aj škola aj praca? Bude to naozaj hektické a obavám sa toho.
Ja som tak mala na magisterskom. Po skončení bakalara som dostala možnosť pracovať ako čašníčka v podniku, ktorý sa mi pozdával, no bála som sa, ako to dám škola, povinná prax, robota, do toho som robila vodičák a riešiť školu, diplomovku, štátnice ...
No tá práca mi dala práveže energiu, lebo som sa tam cítila super, ak bolo treba, vedeli sme sa dohodnúť na zmenách, ... Myslím, že psychicky by som nedala školu nemať tú robotu. Takže ja by som na tvojom mieste do toho šla a ak by sa to časom nedalo, tak skončíš, stáva sa... Držím palce 😊
Áno, zvládneš to. Aj ja som štátnicovala a zároveň pracovala. zmeškala som pár grilovačiek, svadieb a podobných vecí s kamošmi a priateľom. Vtedy mi to bolo aj ľúto, ale mala som priority jasne určené. Práca, škola a v tom mizerne mále voľnom čase učenie a písanie diplomovky. A učila som sa všade - v autobuse cestou do práce, v práci keď bolo voľnejšie. Inak teraz s odstupom času mi to príde nemožné, že som to dala všetko a navyše s prehľadom, ale vtedy mi to prišlo úplne v pohodičke 😉 A držím palce
A co vsetci, co studuju externe?
Ak nemáš problém s učením tak to dáš, len možno by som skúsila nájsť niečo v odbore ktorý študuješ, po škole sa ti zíde prax
Dá sa, jasné že da. Ja som študovala externe a popri tom som robila na tri smeny vo fabrike
dcéra tak celé štúdium pracuje, pri bakalárovi bola síce v medziročníku ale tam boli iné problémy a nie skrz prácu, síce tie stresy a nervy čo zažívala pri štátniciach ju dohnali na týždňovú dovolenku na chirurgiu 🙂 ale určite neľutuje žiadnu hodinu strávenú v práci keďže je to čo ju baví a zároveň dáva príležitosť naberať prax už popri škole a zároveň teraz končí magistra, pracuje stále a už sa smejeme, že ak opäť neskončí na dovolenke na chirurgii tak už sa fakt dá všetko zvládnuť, keďže by to bol tretí rok, čo by bola práve tesne na začiatku leta v nemocnici
syn začal popri štúdiu podnikať, dcéra mu v tom tiež pomáha a minulý rok končil inžiniera a dal to bezproblémovo aj keď dodnes sa čudujem ako to celé zvládol keďže on a učenie nejde príliš dokopy ale doštudoval úspešne
čiže áno dá sa to zvládnuť
Urcite to nejak zvladnes!! Me pristi rok ceka dokonceni farmacie (i statnice + diplomka) + 1,5rocne dite a musim to nejak zvladnout. Bude to tezke? Ano, bude. Ale zvladnes to 🙂