Ahojte, chcem si urobiť štátnu skúšku zo španielčiny, nakoľko som ju nešla študovať, a teraz ma to mrzí....Chem sa spýtať, neviete niekto, či sa so štátniou dá učiť v jazykovej škole potom, : A či stačí základná, alebo musím ísť aj na všeobecnú do C1??? Veď ak by som učila začiatočníkov, nevadila by základná štátnica do B2?
Ktoré jazykovky by vzali so štátnicou učiť? súkromné? poznáte nejaké konkrétne?
Na to, aby si bola lektor, potrebujes skoro vsade C1-C2 uroven... Ved vygoogli jazykove skoly vo svojom meste a opytaj sa na poziadavky
Ja som si robila na štátnej jazykovej škole, ale ešte v roku 2002, a vtedy boli aj iné podmienku prujatia pedagógov, tak či tak som si robila vysokú, lebo mi chýbalo pedagogické vzdelanie, ale to som už nešla na jazyk. Takže som vyštudovala sociálnu pedagogiku a vychovávateľstvo, roky som robila len v klube vychosky a tento rok mi už opäť dali angličtinu. Moja rada, urobiť štátnicu, ani neviete, na čo ju v budúcnosti využijete
@marfikchov ja mám vysokú školu, ale vedecký smer, minimum na učenie nemám, môžem aj tak učiť aspoň ako externistka raz do týždňa v jazykovke jazyk? so štátnicou a bez minima?
@esmera50 ja neviem, uprimne, ja som za, aby lektori mali C1. Niekto kto ovlada jazyk na B2 uz ma slusnu uroven, ale ten rozdiel v komplexnosti pochopenia jazyka je dost vyrazny. Cim viac sa jazyku venujes, tym lepsie vysvetlis aj zaklady svojim studentom. Nestoji ti za to venovat tomu extra usilie povedzme rok a ist na tu C1? Btw, riez mam statnicu zo spanielciny C1. Ked ta ten jazyk bavi, dostanes sa z B2 na C1 🙂
@missviolet to trvá iba rok? ja to plánujem robiť popri druhej výške a popri rodinke už možno, čiže iba preto sa pýtam, či nestačí B2 :D lebo slušná úroveň to naozaj je...a jazykovka nie je klasická škola, kde sa niečo známkuje a dáva sa to na vysvedčenie, ale ak to trvá iba rok, možno by som šla...Ty si majiteľka nejakej jazykovky, ak smiem vedieť?
ak by som sa dala na robenie si statnice, nizsie ako C1 by som vobec nerozmyslala...
@esmera50 ja som so statnicou ucila v jazykovke aj na ZS, ale to uz je 20 rokov dozadu.. Napr teraz by som isla na jazykovy kurz len native speakrovi alebo niekomu, kdo sa tomu fakt venuje roky, je v tom dobry a ma adekvatne vzdelanie (ako to naucit dalej)..
Mam delf B2 Z francuzstiny a teda netrufala by som si ucit, este mozno tak zaciatocnika A1 -A2, pripadne konverzacie... a tiez ked som sla do jazykovky na kurz ma zaujimalo vzdelanie lektora
@esmera50 nie nie je to len o papieri, ale ak chces vzdelavat ten papier vyzera doveryhodnejsie...aj ja som prekladala ale u mna je prelozit nueco a naucit nieco rozdiel... pouzivam ten jazyk denne v praci...
A keby chcem zaklady mozno di zaplatim niekoho s tou urovnou ak by som mala ale uroven B1 tak uz nie...
To je len moj nazor...
A skusit mozes ako sa vravi odvaznym stastie praje
Oficiálne na učiteľku musíš mať pedagogické vzdelanie, alebo minimum. Ale je možné, že nejaká jazykovka to vyžadovať nebude. ja som jazyk učila a teda je obrovský rozdiel medzi vedieť jazyk a vedieť učiť jazyk, triedu, nie doučovať jednotlivca.
Tak ja si spravím od začiatku štátnicu do C1 - C2 zo španielčiny, chcela som chodiť na bilingválne, naši mi to nemali do BA z čoho platiť, v roku 2001 som zo špj bola najlepšia na Slovensku na olympiáde, čiže je škoda si to neurobiť, chcem učiť v jazykovke a očbas tlmočiť :D
@esmera50 práve včera mi pedikárka hovorila, že jej nevesta má jazykovku a nahovára jej nech ide k nej učiť taliančinu začiatočníkov(svokor je kamionista, takže žiadne extra vzdelanie) .....záleží naozaj od jazykovky či chce človeka s certifikátom, či s pedagogickým vzdelaním alebo im stačí ovládať daný jazyk....