Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či mi nevie niekto poradiť. Momentálne študujem učiteľstvo matematiky a chcela by som matematiku učiť aj v anglickom jazyku. Neviete náhodou niekto aké sú požiadavky? Či je potrebná štátna skúška na úrovni C1 alebo stačí aj niečo iné?
Za každú radu ďakujem.
Alica
@cosmic_origin Netreba. Staci C1.
Ak sa chces zamestnat na slovenskej skole a tam (napriklad v ramci metody CLIL) ucit po anglicky, tak k tomu podla mna nepotrebujes ziadnu skusku navyse.
@kittykat22 A na C1 nepotrebujem robiť štátnu skúšku? Ja sa do toho veľmi nerozumiem, viete mi to vysvetliť?
@alica235 z anglictiny je viac skusok.
1. Všeobecná štátna jazyková skúška C1 z anglického jazyka ktoru zastresuje MS SR
2. Advanced and the Certificate in Advanced Englis cez Cambridge (UK)
Ta prva cez Min. skolstva mi pride tazka. Taka neobratna a neohrabana. Ten C1 cez Cambridge mi pride prirodzenejsi pokial ide o pouzivanie. A ta skuska mi teda pride aj lahsia. Je to level C1 ale robi sa cez rozne institucie.
@kittykat22 Ďakujem krásne za odpoveď. Veľmi ste mi pomohli.
@alica235 ale spytaj sa ci mozes mat ten Cambridge. Neviem ake su poziadavky, to som ti pisala len ma margo rozdielnosti tych skusok.
@kittykat22 C2 je rodeny hovorca a to je skor rarita.
@desore nechapem preco pises o C2. O tom sme sa tu vobec nabavili
@kittykat22 Preco pises o Cambridge Certificate. Na slovenskej skole to neakceptuju, nestaci.
@desore Cambridge English je oficialna celosvetova institucia ktora poriada skusky a vydava certifikaty. A preto sa certifikaty ktore vydavaju volaju Cambridge certificate. Ja som vyssie pisala slecne, ze Certificate in Advanced English je skuska levelu C1. Ty si tu pisala o C2 a ta skusa sa vola Proficiency a o tej sme sa tu vobec nebavili. Nic si nezhrnula. Nerozumies tomu 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@kittykat22 Opakujem, ze na SK musis mat slovensku statnicu, aby si mohla vyucovat na statnej skole ci v jazykovke. Ty nieco nerozumies? Zavolaj si na Ministerstvo skolstva, kde ti to potvrdia.
Zvysne certifikaty uplatni maximalne vo firmach, popripade potrebuje na studium v zahranici.
Prepac, ze mam VS vystudovanu v anglicky hovoriacej krajine a nerob tu zo mna chuderu!!!
@alica235 Tipujem, že asi bude treba, keďže v dnešnej dobe treba papier na všetko. V každom prípade to neublíži. Dokonca neviem, či nebude treba C2 štátnicu zo zameraním na učiteľstvo, keďže matematika obnáša odbornú slovnú zásobu.